Ön yargıları yıkan turnuva

Batman’da özel sektör tarafından düzenlenen ve bir hafta sürecek olan SoftCup Tenis Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya katılan bazı sporcular, Batman’da sosyal aktiviteler konusunda ön yargılarının olduğunu ve bunun kırıldığını belirttiler.

Ön yargıları yıkan turnuva
Advert
Yayınlama: 31.05.2023 15:18:57
Düzenleme: 31.05.2023 15:38
317
A+
A-

TENİS TURNUVASINA  217 SPORCU KATILDI…

Batman’da özel sektör girişimiyle tenis tutkunları için bir hafta sürecek tenis turnuvası düzenlendi. Turnuvaya çevre illerden de olmak üzere toplamda 217 sporcu katıldı. Farklı yaş ve mesleklerden birçok tenis severin katıldığı turnuvaya yoğun ilgi gösteriliyor. Batman’da tenis kültürünün geliştiğini belirten turnuva ana sponsoru Cemal Kaya, “Amacımız öncelikle spora destek olmaktır. Bizde ailece çocuklarımızla beraber tenis oynardık. Tenise böyle bir ilginin olduğunu görünce biz özel sektör olarak sponsor olup sporcuları birleştirme anlamında bir turnuva düzenledik. Bence gayet eğlenceli ve güzel geçiyor. 200’den fazla sporcu kayıt yaptırdı. Başka illerden Diyarbakır’dan, Siirt’ten, Mardin’den de katılım sağlamak isteyen çoktu. Burada tenis kültürü baya gelişmiş ve tenis kortlarının olması büyük avantajdı bizim için. Biz bir süreden sonra kayıtları durdurmak zorunda kaldık çünkü çok fazla katılım sağlandı, neredeyse ulusal bir turnuvaya dönmek üzereydik. Önümüzdeki yıl bölgesel belki de ulusal çapta yeniden turnuva düzenleyebiliriz” dedi.

FİNAL 4 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ

Düzenlenen turnuvada tenisçilere uluslararası bir ambiyans yaşatmak istediklerini söyleyen turnuva koordinatörü Ali Bedük, “Öncelikle bizim ilk amacımız biz yereldeki tenisçilerimize uluslararası düzeyde bir atmosfer sağlayarak onların bu atmosferde tenis oynayabileceklerini onlara göstermek. Biz onların mutlu olmalarını, bu organizasyon sayesinde kendilerini değerli hissetmelerini amaçladık ve öyle görünüyor ki amacımıza da ulaştık. Organizasyonu yerelde düşündük ama çevre illerdeki tenisçilerimizin başvurularıyla bu sayı 217’yi aştı. Açılışımızı yaptık ve 4 Haziran tarihinde de final ve kupa merasimi ile turnuvamızı sonlandıracağız. Bu turnuvanın en önemli amacı buradaki bölge tenisçilerine uluslararası ambiyansta tenis oynatmak” diye konuştu.

“BATMAN’A KARŞI ÖN YARGIM KIRILDI”

Batman’da sosyal aktiviteler konusunda ön yargılarının olduğunu ve bunun kırıldığını belirten İngilizce Öğretmeni Muazzez Güven, “Ben tenis oynamaya yeni başladım ama benim için çok tutkulu bir spor haline geldi. Çok fazla tecrübem yok, 2-3 aylık bir tecrübem var. Maçlarda bulunmak, Batman’da böyle sosyal imkânların olması, tesislerin olması ve maçların olması benim için çok olumlu etkileri oldu. Batmanlı değilim ve buraya gelirken sosyal aktiviteler ve sosyalleşme açısından ön yargılarım vardı. Ama şimdi iyi ki buradayım, iyi ki tenise başladım, iyi ki böyle bir yarışın içerisindeyim diyorum” dedi.

“BU TURNUVA HER SENE YAPILMALI”

Batman’da düzenlenen her türlü sosyal aktiviteyi destekleyeceklerini belirten eczacı Merve Ayhan, “Batman’da düzenlenen bu tenis turnuvası için oldukça heyecanlıyız. Öncelikle şehrimizde böyle bir etkinliğin yapılması bir kadın olarak beni çok mutlu etti. Birçok meslekten birçok arkadaşlarla buradayız ve bizi birleştiren güzel bir tenis turnuvası oluyor. Sosyal aktivite olarak bu tür etkinliklerin olmasını destekliyoruz ve bunun her sene yapılacak şekilde gelenekleştirilmesini bekliyoruz. Sosyal anlamda Batman’da herhangi bir spor dalında bir etkinlik yapıldığı zaman çok talep oluyor. Çünkü Batman halkı buna aç. Etkinlik az olması da bizi sosyal anlamda engelliyor. Bir etkinlik olduğu zaman katılım oldukça yüksek oluyor ve herkes başından sonuna kadar katılım sağlıyor. Soft ambalaja bu etkinliği düzenlediği için, SoftCup tenis turnuvasını düzenlediği için teşekkür ediyorum. Umarım geleneksel bir hale gelir ve her sene katılım sağlarız” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.