“Özgürce çalışmak istiyoruz”

Batman Basın Konseyi Derneği, seçim akşamı görevi başındayken gözaltına alınan gazeteci Vedat Aker ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

“Özgürce çalışmak istiyoruz”
Advert
Yayınlama: 29.05.2023 18:17:27
67
A+
A-

Batman Basın Konseyi Derneği Başkanı Nedim Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, sahada çalışan gazetecilere zorluk çıkarılmamasını istedi. Başkan Arslan, “28 Mayıs Pazar akşamı seçim çalışmaları sonrasında saha çalışmaları için Diyarbakır caddesindeki kutlamaları görüntülediği sırada olay yerinden uzaklaştırılması ve ardından gözaltına alınmasının gazetecilere zorluk çıkarıldığının bir işaretidir. Gazeteciler kamuoyunu bilgilendirmek için sahadalar ve vatandaşın haber alma özgürlüğünün engellenmemesi için özgürce çalışmalı” dedi.

“ZOR KULLANILARAK GÖZALTINA ALINDIM”

Gereksiz yere gözaltına alındığını ifade eden gazeteci Vedat Aker, haber amaçlı Diyarbakır caddesinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Gazeteci arkadaşlarla birlikte kendimi tanıtmama rağmen zor kullanılarak gözaltına alındım. Çekimler sırasında gösteride bulunan karşıt grubu çekmek isterken polis tarafından uyarıldım ve alandan uzaklaştırılmak istendim. Israrla gazeteci olduğumu söylememe rağmen zor kullanılarak gözaltına alındım. Halkımız adına daima objektif ve cesurca gazetecilik yapacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.