120 Milyonluk tesisin temeli atıldı

Organize Sanayi Bölgesi’nde 120 milyon TL’ye mal olacak Endüstriyel Atık Arıtma Tesisinin temel atma töreni gerçekleşti.

120 Milyonluk tesisin temeli atıldı
Yayınlama: 05.06.2023 17:28:45
Düzenleme: 05.06.2023 17:45
487
A+
A-

“BATMAN ÇAYINA ATIK SU GÖNDERİLİYORDU”

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın katılımıyla gerçekleşen temel atma törenine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, İl Jandarma komutanı Albay Adem Taşkın, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, STK temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve iş adamları katıldı. Törende konuşan Vali Canalp, “Bu arıtma tesisimiz, bizim bu gezegene karşı, Batman’a karşı, gelecek nesillere karşı, üzerimizde hissetmemiz gereken sorumluluğun bir yansımasıdır. Bizim OSB’miz on yıllardan beridir faaliyettedir ve bizim OSB’miz on yıllardan beridir de maalesef ki Batman çayına ve Batman çayı vasıtasıyla da şu anda Ilısu Barajına kirli su, atık su göndermektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildi” dedi.

“7 AY ÖNCE KARAR VERMİŞTİK”

7 Ay önce Endüstriyel Atık Arıtma Tesisi için girişimlere başladıklarını belirten Canalp, “Bugün burada OSB’mizin atık su arıtma tesisinin temelini atıyoruz. Bu arıtma tesisimiz bize 122 milyon TL’ye mal olacak. İnsanoğlunun daha fazla tüketmeye değil, daha fazla üretmeye ihtiyacı var. Bunu yapabilmek için de üretken bir ekonomiye ihtiyacımız var. Biz bir taraftan üretken bir ekonomiye sahip olacağız, ama aynı zamanda da bizim bu üretken ekonomimiz çevresel duyarlılıkla beraber ilerleyecek ve gelişecek” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.