Ayakkabıcı esnafı eski günlerini arıyor

Batman’da Şen işhanında uzun yıllardır ayakkabıcılık yapan esnaflar, çoğu zaman siftah bile yapmadan evlerinin yolunu tuttuklarını söyledi.

Ayakkabıcı esnafı eski günlerini arıyor
Yayınlama: 07.06.2023 15:28:34
78
A+
A-

Yaklaşık 35 yıldır iş hanında hizmet veren bir ayakkabıcı esnafı, “Yıllar önce burası oldukça yoğun ve kalabalıktı. Ayakkabıcılığın merkeziydi diyebilirim. Ama geldiğimiz noktada burası 2. sınıf bir yer haline gelmiş durumda. İşlerimiz eski dönemlere nazaran bir hayli düşmüş. Tabii artan maliyetler, ödemeler, masraflar derken esnaf olarak sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Yıllar önce müşteri yoğunluğundan atacak adım bulamazdınız. Bir zamanlar cıvıl cıvıl, hareketli ve canlı yer iken, şimdilerde adeta sessizliğe bürünmüş” dedi.

“BURASI AYAKKABICILIĞIN KALBİYDİ”

Babasının 1974 yılında Batman’a geldikten sonra ayakkabıcılık işine başladığını hatırlatan bir başka esnaf, “Bizler ayakkabıcı esnafları olarak eskisi gibi kazanmıyoruz. İşlerimiz maalesef iyi değil. Ayakkabıcılık sektörü olarak esnaflar adeta kan ağlıyor. Vatandaşlar artık Turgut Özal Bulvarındaki işyerlerini tercih ediyor. Oysa bizim ürünlerimiz de kaliteli ve daha ucuz. Batman halkı yeniliği seven bir halk. Dolayısıyla onlara Turgut Özal Bulvarı daha cazip geliyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.