Hayat boyu öğrenme şenliği

‘Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri’ kapsamında Batman Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen yılsonu sergisinde kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri ilgi gördü.

Hayat boyu öğrenme şenliği
Advert
Yayınlama: 01.06.2023 16:42:37
Düzenleme: 01.06.2023 16:44
147
A+
A-

 

BİR YILLIK ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen programda Çok Amaçlı Toplum Merkezi ve ADEM merkezinde açılan kurslarda yapılan eserler sergilendi. El emeği göz nuru ürünlerinin görücüye çıktığı sergide, Batman yöresine özgü halı dokuma ürünlerinin yanı sıra, el sanatları, dikiş nakış, takı tasarımı, filografi, gümüş işleme, ahşap boyama ve resim dallarında birçok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Vali Ekrem Canalp’ın eşi Ayten Canalp ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, sergideki stantları tek tek gezerek inceleyip ürünler hakkında bilgi aldılar. Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Bilgiye Pala, “Hayat Boyu Öğrenme Haftamız kapsamında yıl boyu yapmış olduğumuz el emeği göz nuru ürünler bayanlarımız tarafından şuanda sergilenmiş durumda. Kurslarımız dönem boyunca devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 100 bini aşkın kursiyer ve 7 bin 165 usta öğreticiyle birlikte faaliyetler devam ediyor. Bugün gayet heyecanlı ve keyifliyiz” dedi.

“ASIL AMAÇ ÜRÜNLERİN TANITIMI”

Bu sergilerle amaçlarının hem kursları vatandaşlara tanıtmak hem de daha çok vatandaşa hitap etmek olduğunu belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Serik, “Ayrıca üretilen ürünlerin de bir şekilde sosyal medya platformlarında satılmasına ve vatandaşa tanıtımını sağlamaya yöneliktir. Çünkü sosyal medya platformları üzerinden zaten bu ürünlerin satışını yapıyoruz. Tüm eğitimciler ve öğrencilerimiz bu şekilde bir gelir de elde etmiş oluyorlar. Bu kermes ve festivallerdeki amaç, aslında ürünlerin tanıtımıdır” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.