İklim krizine dikkat çektiler

Girne Koleji Batman Kampüsü öğrencileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında TEMA Vakfı İl Temsilcisi ve gönüllüler ile birlikte artan küresel sıcaklığa ve iklim krizine dikkat çekmek için farkındalık eylemi gerçekleştirdi.

İklim krizine dikkat çektiler
Yayınlama: 06.06.2023 17:31:33
84
A+
A-

Petrol City AVM’de gerçekleştirilen eylemde öğrenciler hazırladıkları pankartlarla daha temiz ve yaşanılabilir bir Batman ve dünya dileklerini dile getirdiler. Farkındalık eyleminin organizasyonunu yapan TEMA Vakfı gönüllüsü Mehmet Tahir Altuğ, “Girne Koleji ilkokul öğrencileri ve TEMA Vakfı işbirliğiyle, Dünya Çevre Günü dolayısıyla iklim krizine dikkat çekmek için farkındalık eylemi yaptık. Amacımız gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak. Bunu da en iyi çocuklarla yapabiliriz dedik ve bu konuda da çocuklarımızla birlikte bu farkındalık eylemini gerçekleştirdik” dedi.

“GEZEGENİMİZİ BİRLİKTE KORUMALIYIZ”

Basın açıklamasını okuyan Girne Koleji öğrencilerinden Roni Başaran, “Bilim insanlarının yüzde 97’si geçtiğimiz yüzyılda iklimin ısındığını ve bu ısınmanın insan kaynaklı olduğunu kabul ediyor. NASA tarafından yapılan küresel sıcaklık ölçümlerine göre, modern ölçümlerin yapılabildiği 1880’den bu yana geçtiğimiz son yıllar gelmiş geçmiş en sıcak yıllar olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de son yıllarda sonbahar ve ilkbaharın yarısı kışa, yarısı da yaza döndü. Birçok ülkede, iklim krizi deklarasyonları ile birlikte acil eylem planları masaya yatırılmaya başlandı. Geç olmadan harekete geçmeli, gezegenimizi birlikte korumalıyız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.