Öğrenciler sınavda, veliler dışarıda ter döktü

LGS maratonunda Batman’da 10 bin 860 öğrenci sınava girerken, aileler de okul önlerinde bekleyerek ter döktü. Sınav merkezleri önünde bekleyen veliler, çocuklarının sınavdan çıkmasını beklerken Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

Öğrenciler sınavda, veliler dışarıda ter döktü
Yayınlama: 04.06.2023 16:15:16
145
A+
A-

Türkiye’de yüz binlerce öğrenci Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ter dökerken, veliler de dışarıda bekleyerek büyük heyecan yaşadı. Batman 50 Yıl Ortaokulunda LGS sınavına giren öğrencilerin velileri, sınav boyunca heyecanla dışarıda ümitle beklerken heyecandan adeta yerlerinde duramadılar. Sınav çıkışında veliler evlatlarına sarılarak heyecanlarına ortak olurken, desteklerini bir saniye olsun eksik etmediler.

“VELİLER OLARAK HEYECAN YAŞADIK”

Sınavdan çıkan yüzlerce öğrenciden biri olan 13 yaşındaki Osman Kalkan, “Sorular normal denemelere oranla kolaydı ama eleyici, yani zor sorular da vardı. Ben aslında bu sınava yeteri kadar çalışamadım ama yine de sınavım iyi geçti diyebilirim. Çünkü sorular kolaydı. Sınavda sorulan 90 sorudan 80 tanesini yaptım” dedi. Osman Kalkan isimli öğrencinin velisi Mehmet Kalkan, “Allah kimsenin emeğini boşa bırakmasın. Hepimiz veliler olarak gayet heyecan yaşadık. Sabah erken kalkıp onlarla birlikte geldik. Onlarla burada ter döktük” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.