Aktivist Saran’dan ‘savaşa hayır’ eylemi

Batman’da renkli kişiliğinin yanı sıra zaman zaman yaptığı farkındalık etkinlikleriyle tanınan Ziya Saran, savaşları protesto etmek amacıyla Atatürk Parkında bulunan çocuk oyun grubu alanında “savaşa hayır” eylemini gerçekleştirdi.   

Aktivist Saran’dan ‘savaşa hayır’ eylemi
Yayınlama: 24.07.2023 14:51:02
139
A+
A-

“SAVAŞIN EN BÜYÜK ACISINI ÇOCUKLAR ÇEKİYOR”

Eyleminin içeriğiyle ilgili açıklama yapan aktivist Ziya Saran, “Biz özellikle Rusya ve Ukrayna arasında bu savaş trajedisine dikkat çekmek adına çocukların oyun alanında savaşa karşı bir mesaj vermeye çalıştık. Çünkü savaşın en büyük acısını burada çocuklar çekiyor. O nedenle Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın biran önce bitmesi adına çocuk oyun parkında ‘Savaşa Hayır’ mesajını vermeye çalıştık. Şunu unutmamak gerekir ki, savaşların en büyük nedeni belki de toplumların sessiz kalmasıdır” dedi.

“TÜM DÜNYADA SAVAŞ KARŞITI TEPKİLER OLUŞMALI”

Saran, “Bugün Avrupa, Amerika,  maalesef savaşın bitmesine yönelik girişimlerde bulunmak yerine sanki kimi kesimler savaşı daha da büyütmek adına silahla, tank ve topla savaşı körüklemeye çalışıyorlar. Benim burada özellikle bütün dünya toplumlarına çağrım, gerek Amerika’da, gerekse özellikle Avrupa ve Amerika ve Rusya dahil olmak üzere tüm dünyada savaş karşıtı tepkilerin oluşması. Burada sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşmekte. Umarım bu tepkilerini en iyi şekilde dile getirirler” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.