Bunaltıcı sıcaklar, şapka satışını arttırdı

Yaz mevsiminde sıcakların iyice hissedildiği ve yakıcı güneşin sıkıntı yarattığı Batman’da, vatandaşlar güneş ışıklarından korunmak amacıyla hasır şapkalara  yoğun ilgi göstermeye başladı.

Bunaltıcı sıcaklar, şapka satışını arttırdı
Yayınlama: 27.07.2023 14:29:20
49
A+
A-

Güneş ışınlarından direkt etkilenmemek amacıyla yüzlerce vatandaş şapkacılara giderek kendilerine uygun model, marka ve özellikte hasır şapka, bir başka deyişle kovboy şapkası ve kep gibi ürünler almaya başladılar.

“GENELDE KIRSAL KESİMDEKİLER ALIYOR”

Gülistan Caddesinde şapka, çorap, çanta ve iç çamaşırı gibi ürünlerin satışını yapan Mehmet Şerif Arı, şapkaları özellikle kırsal kesimden, köylerden gelen vatandaşların satın aldıklarını belirtti. Arı, “Buralardan gelenler de genellikle fötr, başka bir ismiyle kovboy şapkaları alıyorlar. Tarlada, bağ ve bahçelerde çalışan vatandaşlar, çiftçiler kendilerini güneş ışıklarından ve sıcaklardan muhafaza etmek amacıyla geniş kenarlı şapkalar almayı tercih ediyorlar. Bizdeki şapkalar kaliteli ve uygun fiyatlıdırlar. Hasırdan imal edildikleri için serin tutuyor” dedi.

“ŞAPKALARIMIZ ORJİNAL”

Günde ortalama 30 adet şapka sattıklarını belirten cadde esnafı Arı, “Sıcaklar iyice etkisini göstermeye başladı. Bu yüzden vatandaşlar sıcaklardan, güneşin direkt etkisinden korunmak için hasır veya diğer çeşit şapkalar alıyorlar. Şapkalarımız hasırdan yapılma ve orijinaldirler. Şapkalarımızı da İstanbul’dan getiriyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.