“Çanakkale ruhu 100 yıl sonra tekerrür etti”

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkan Vekili Sadettin Oğur, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, “Çanakkale ruhu 100 yıl sonra tekerrür etti” dedi.

“Çanakkale ruhu 100 yıl sonra tekerrür etti”
Yayınlama: 14.07.2023 16:55:23
360
A+
A-

Oğur, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı sadece Türkiye’nin değil Türkiye’yi İslam’ın son kalesi gören herkesin aynı safta yer aldığını söyledi.
15 Temmuz gecesi meydanlara inen hiçbir vatan evladının geri dönmeyi düşünmediğini belirten Oğur, “Karanlık yüzlerin sahaya indiği o karanlık gece Türkiye’de cumhurun iradesi yok sayılarak darbe girişimi yaşandı. O karanlık yüzleri gören cumhur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve dik duruşu ile meydanlara inmiş, tanklara karşı göğsünü siper etmiş, uçakları levyelerle durdurmuş olan bu necip millet nasıl ki Çanakkale Savaşlarında düşmanı def ettiyse 15 Temmuz gecesi de o karanlık yüzleri tarihin karanlıklarına gömmüştür.” Dedi.
Nasıl ki Çanakkale bir milletin varoluş mücadelesiyse 15 Temmuz’un da bir milletin varoluş mücadelesi olduğunun altını çizen Oğur, şöyle devam etti, “Çanakkale’de nasıl ki giden geri dönmediyse o karanlık gece de evlerinden abdest alıp çıkan, dışarda olanlar ise süs havuzlarında abdest alarak geri dönmeyi düşünmeden FETÖ’ye karşı meydanlara inmiş kurşunlara siper etmiştir kendilerini. O karanlık gecede toprağa düşen onlarca vatan evladının sayesinde o karanlık gecenin sabahı aydınlık olmuştur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.