Demokrasi nöbeti tutuldu

Batman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü´nde ellerine bayraklarını alan vatandaşlar, Atatürk parkında demokrasi nöbeti tuttu.

Demokrasi nöbeti tutuldu
Yayınlama: 16.07.2023 16:08:23
69
A+
A-

Batman’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Atatürk Parkı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Nihat Kök dua etti. Duanın ardından konuşma yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 15 Temmuz’da devletin ve ordunun içerisine sinmiş olan hain örgütün bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.

“AMAÇ İÇ KARIŞIKLIK ÇIKARABİLMEKTİ”

“Bu, baktığınızda sizlere sadece bir darbe teşebbüsü olarak gelmesin. Çünkü bu darbe teşebbüsü sadece Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlardan sadece bir tanesiydi ama çok daha büyüktü. Amaç Türkiye de bir iç karışıklık ortaya çıkarabilmekti” diyen Vali Canalp, şunları kaydetti:”Mümkün olduğunca Türkiye’den bir Suriye, bir Irak, bir Libya ve bir Lübnan ortaya çıkarabilmek gibi bir amacı vardır bu teşebbüsün. Ama şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve liderliğinde milletimiz engin ferasetini bir kez daha gösterdi ve Batman örneğinde olduğu gibi memleketimizin 81 vilayetinde insanlar caddelere, sokaklara ve meydanlara koştu. O gece dünya demokrasi tarihine altın harflerle bir destanı yazdı.” Vali Canalp’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşması sinevizyondan izlendi. Sinevizyon gösteriminin ardından etkinlikte mehter takımı gösteri sunarken program Grup Tillo konseri ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.