Ev sahibi olmak isterken dert sahibi oldular

Batman’da bir müteahhidin 16 dairelik binayı toplamda 23 kişiye satarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşları dolandırdığı iddia edildi.

Ev sahibi olmak isterken dert sahibi oldular
Yayınlama: 11.07.2023 18:30:14
2.121
A+
A-

PARALARI ALIP KAYIPLARA KARIŞTI…

Yaklaşık 2 yıldır Batman’da faaliyet gösteren bir müteahhit, iddiaya göre, yapacağı dairelerin parasını alıp, birçok daireyi de birden fazla kişiye satarak kayıplara karıştı. Hilal mahallesinde inşa halinde olan dairelerin bazılarının sadece temellerinin atıldığı, bazılarının ise dış cephelerinin bittiği görüldü. 12’nci ayda evlerini teslim almayı bekleyen müşteriler, müteahhitten haber alamayınca durumu araştırmaya başladı. Kendileri gibi o bölgeden ev satın alanlara ulaşarak aralarında sosyal medya üzerinden grup kuran mağdur vatandaşlar, birbirlerine attıkları sözleşmelerin ardından gerçeğin ortaya çıkmasıyla şoku yaşadı.

“BİR DAİREYİ 2-3 KİŞİYE SATMIŞ”

20 Yıllık emeğinin boşa gittiğini belirten Rıdvan Sezgin, “Bir daireyi alabilmek için 20 yıllık emeğimizi çöpe attık. Bir daireyi 2-3 kişiye satmış. Benim çocuklarım hasta ve engellidir. Evi aldığımız müteahhit 2-3 aydır bizi oyalayıp peşinden dolaştırıyor. Şu anda da ortalıklarda yok. Evi almak için yaklaşık 250 bin TL borç yaptım. Şu anda 16 tane alıcı olacağına 23 tane tapusuz alıcı var ortada. Bütün arkadaşlarım da mağdurdur. Bunlar için yetkililerden bir ses ve destek bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.