“Siyasetçiler sorumlu bir dil kullanmalı”

Adana’da HÜDA PAR İl Sekreteri Sacit Pişgin’in yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle Batman’daki yerel ve ulusal basın mensupları HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı’na taziye ziyareti gerçekleştirdi.

“Siyasetçiler sorumlu bir dil kullanmalı”
Yayınlama: 26.07.2023 14:49:02
49
A+
A-

Taziye için gelen gazetecileri HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve partililer kabul etti. Gazeteciler adına söz alan Veysi Demir, Adana’da yaşanan menfur olayı kınadıklarını belirterek, “Partinize yönelik bu menfur saldırıdan dolayı çok üzgünüz. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Yaşanan menfur olay ile ilgili gazetecilere bilgi veren Ramanlı, menfur olayın seçim süreci ve sonrasında partileriyle ilgili bilinçli bir şekilde yapılan kara propagandaların sonucu olduğunu söyledi. Siyasetin kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı dilden uzaklaşması gerektiğini belirten Ramanlı, “Siyasetçilerin sorumlu bir dil kullanmaları gerekir. Ötekileştirici, düşmanlaştırıcı bir dilin hiç kimseye faydası yoktur. Siyaset, medya ve bürokrasi bir bütün olarak sorumluluk üstlenmelidir. Adana’daki olayda şehid olan Sacit kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah mekânını cennet, makamını âli eylesin. Biz iyilik tohumları ekmek ve ıslaha yönelik çalışmalar yapmak üzere siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.