Demir fiyatı durdurulamıyor

Batman’da demir doğrama ve kaynak işi yapan esnaflar,  200 TL olan demir profil fiyatının son bir ay içerisinde 260 TL’ye yükseldiğini belirterek demirin artışına tepki gösterdiler.

Demir fiyatı durdurulamıyor
Yayınlama: 16.08.2023 16:31:11
113
A+
A-

Demir fiyatlarının artmasında döviz kurunun yükselmesinin en önemli etken olduğunu kaydeden esnaflar, “Alüminyum, PVC ve krom ürünleri çıktıktan sonra zaten işimiz olumsuz etkilenmişti. Bizim işimiz demir doğrama işi. Dolayısıyla bizde ana ürün demir profildir. Bu da sürekli zamlanıyor. Daha ürünü dükkana koymadan ikinci zam geliyor. Son bir ay içerisinde 2-3 defa zam geldi” dediler.

“GEÇEN SENE 170, BU SENE 351 TL”

Geçen sene 40×60 ebadında demir profili 170 TL’ye aldıklarını ama şimdiki fiyatının 351 TL olduğuna dikkat çeken demir doğramacı esnafı, “Demir fiyatları yerinde durmuyor ve her gün zam alıyor. Böyle olunca da bugün aldığımız bir ürünün yarın, hatta iki saat sonra kaça çıktığını kestiremiyorsunuz. Bunda döviz kurunun yükselmesi başlıca sebeptir. Çünkü her şey artık dolarla alınıyor. Demir fiyatlarının artması maliyetlerin de artmasına neden oldu” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.