Gözlemede kadın mahareti

Bahçelievler mahallesi 1623 sokak Atatürk Parkı arkasında hizmet veren Bahçelievler Gözleme Salonu’nda birbirinden lezzetli sade, peynirli, patatesli ve kıymalı gibi onlarca çeşit gözleme ve börek pişiren Ayşe Arguç, bir kadın olarak ayakları üstünde durmanın gururunu yaşıyor.

Gözlemede kadın mahareti
Yayınlama: 21.08.2023 14:24:42
111
A+
A-

“İŞİ ÖĞRENDİKTEN SONRA KENDİ İŞYERİMİ AÇTIM”

Börek ve gözlemenin yanı sıra isteğe göre içli köfte de pişirdiğini de hatırlatan Arguç, elektrikli sac üzerinde özenle pişirdiği gözlemeleri satarak bütçesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Arguç, “5 yıldır gözlemecilik yapıyorum. Daha önce başka bir gözleme dükkânında çalışıyordum. İşi iyice öğrendikten sonra kendime gözlemeci dükkanı açıp çalışmaya karar verdim. Bu şekilde mesleğime devam ediyorum” dedi.

“OKUL ZAMANLARI İŞLER HARAKETLENİYOR”

Birçok sektörde olduğu gibi gözleme sektörünün okulların açılmasıyla daha çok hareketlendiğini kaydeden Arguç, “İnşallah bir an önce şu okullar açılır da işlerimiz biraz açılır. Çünkü işlerimiz öğrencilerin okul sezonuyla beraber daha da açılıyor. Biz gözlemeciler olarak okulların açılmasını dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

“ERKEN KALKMAK ZORUNDASINIZ”

Her işin kendine göre zor taraflarının olduğuna dikkat çeken maharetli kadın gözlemeci Arguç, “Gözleme işini yapıyorsanız sabah erken kalkmak zorundasınız. Hamuru her zaman hazır olacak. Sabah saat 7’de dükkânda oluyorum; akşam da 6 buçuk civarında dükkanı kapatıyoruz. Kışın işlerimiz daha iyi oluyor. Yazın doğal olarak havalar sıcak olduğundan kâr marjımız düşüyor. İşlerimiz kışa nazaran yüzde 40 oranında, hemen hemen yarı yarıya düşmüş durumdadır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.