“İLLA Kİ BİRİLERİ Mİ ÖLMELİ?”

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Batman’da tespit edilen ve yıkım kararı çıkan ağır hasarlı binaların halen yıkılmamasına vatandaşlar “Haftasonunda ard arda Malatya’da yaşanan depremlerden sonra ağır hasar alan binalar daha da zarar görmüş olabilir. İlla bu binalar birilerinin canını mı almalı” diyerek tepki gösterdiler.

“İLLA Kİ BİRİLERİ Mİ ÖLMELİ?”
Yayınlama: 13.08.2023 17:14:06
603
A+
A-

GÜVENLİK ŞERİDİ NEDEN YOK?

Ağır hasarlı binaların çevresinde herhangi bir güvenlik şeridinin bile olmadığını ve kaderlerine terk edildiklerini kaydeden vatandaşlar, “Haftasonunda Malatya merkezli bir kaç deprem daha oldu. Bu depremden dolayı hasarlı binalardan biri yıkılıp insanların üzerine düşerse hesabını kim verecek? İnsanlar bu binaların altından, yanından elini kolunu sallaya sallaya geçiyor. Önlem yok, bariyer yok, hiçbir şey yok. Bu sorumsuzluk değil de nedir? İnsan hayatı bu kadar mı ucuz?” diyerek tepki gösterdiler.

YIKIM KARARI ÇIKTI AMA…

Ağır hasarlı binaların Batman’da olası facialara ve ölümlere neden olmaması için bir an önce yıkılması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, yetkili birimleri göreve çağırdılar. Binaların bir an önce kontrollü şekilde yıkılması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, “Ağır hasar gören binalar için yıkım kararı çıktı ama ne zaman yıkılacaklar. Günde binlerce insan bu binaların önünden geçiyor ve büyük bir tehlike arz ediyor. Malatya’da yaşanan depremler bu binaların yıkılmasını tetikleyebilir. Başka bir depremin ne zaman olacağını bilemeyiz. Çünkü bu binalar çok riskli ve olası bir çökmede onlarca insanın hayatına mal olabilecek şekilde tehlike arz ediyor. Kesinlikle en kısa sürede kontrollü bir şekilde buraların yıkılması lazım” diye konuştular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.