“Kiralar 20 bine dayandı”

Batman’ın Gültepe mahallesinde ultra lüks daire kiralarının 20 bin liraya dayandığını belirten Batman Tüm Emlakçılar Birliği Dayanışma Derneği Başkanı M. Emin Değirmenci, kira ve daire fiyatlarının düşmesi için biran önce imar çalışmaları ve altyapının bitirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Kiralar 20 bine dayandı”
Yayınlama: 14.08.2023 17:25:02
Düzenleme: 14.08.2023 23:12
1.280
A+
A-

DAİRE FİYATLARI 3 İLA 8 MİLYON ARASINDA…

Batman’daki emlakçılar, kiralar hariç olmak üzere emlak sektöründe durgunluk olduğunu belirterek, imar çalışmasıyla beraber tüm altyapı hizmetlerinin de bitirilmesi gerektiğini ifade ettiler.  Her yaz tatilinde böyle bir durumla karşılaştıklarını kaydeden Batman Tüm Emlakçılar Birliği Dayanışma Derneği Başkanı M. Emin Değirmenci, “Daire satışları olmuyor ve yüzde 80 durmuş vaziyettedir. Bankaların kredi vermemesinden dolayı emlak sektörü şuan durma noktasına gelmiş. Gültepe mahallesinde ultra lüks dairelerin kirası 20 bin liraya dayandı. Yine Gültepe, Tilmerç ve Çamlıtepe mahallelerinde yeni yapılmış daire fiyatları 3 ila 8 milyon TL arasında değişiyor” dedi.

“GÜNEYBATI İMARI ALTYAPISIYLA BİTİRİLMELİ”

Kira ve daire fiyatlarının düşmesi için biran önce imar çalışmaları ve altyapının bitirilmesi gerektiğine vurgu yapan Dernek Başkanı Değirmenci, “Bölgede Güneybatı imarının, tüm alt yapısıyla beraber bitirilmediği müddetçe bu sıkıntılar devam edecektir. O yüzden imarla ilgili çalışmaların sona ermesi elzem bir durumdur” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.