Mayın kurbanları, dualarla anıldı

Batman’da mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren Salih, Sıddık ve Sadi Özdemir kardeşler ile Avukat Sedat Özevin, ölümlerinin 13’üncü yılında mezarları başında dualarla anıldı.

Mayın kurbanları, dualarla anıldı
Yayınlama: 02.08.2023 14:51:48
Düzenleme: 02.08.2023 14:52
300
A+
A-

Batman’da 31 Temmuz 2010 tarihinde, içinde bulundukları aracın mayına isabet etmesi sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Batman Barosu eski Başkanı Av. Sedat Özevin, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube eski Başkanı Sadi Özdemir, DEP eski İl Başkanı Salih Özdemir ile kardeşleri Sıdık Özdemir mezarları başında anıldı.

“HERKES KALPLERİNDE AYNI ACIYI YAŞAMIŞTIR”

Özdemir kardeşler ve Özevin’in mezarı başında anma programı düzenleyen İnsan hakları Batman Şubesi yaptıkları açıklamada, “Aramızdan ayrılmalarının üzerinden tam 13 yıl geçti. Bu vahim olayda yitirdiğimiz dört güzel insan yıllarca insan haklarını savunan ve bu uğurda canlarını siper eden dostlarımızdı. İnsan Hakları Derneği ailesi olarak sadece mücadeleci yoldaşlarımızı değil, birlikte anılar biriktirdiğimiz yoldaşlarımızı kaybettiğimizin acısını ve üzüntüsünü halen ilk günkü gibi yaşıyoruz. Çalışmalarının odağına hep insan sevgisini ve saygısını koyan yoldaşlarımız için onlara temas eden bütün herkes kalplerinde aynı acıyı yaşamıştır” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.