“Örgütlenmeye devam ediyoruz”

HAK-İŞ Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 2023 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun işçilerin takdirini ve güvenini kazanmaya devam ettiğini belirtti.

“Örgütlenmeye devam ediyoruz”
Yayınlama: 07.08.2023 13:24:48
47
A+
A-

Bütün zorluklara rağmen istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirten Söğüt, “HAK-İŞ olarak, üyelerimizden aldığımız güçle yeni ufuklara, yeni zirvelere daha emin adımlarla yürüyoruz. Bize inanan, HAK-İŞ davasına gönül veren ve HAK-İŞ’i geleceğe taşıyan bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğu inancıyla, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyor, Türkiye yüzyılının emekçilerin yüzyılı olmasını diliyoruz” dedi.

“HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Başkan Söğüt, “Açıklanan istatistikler, toplam 16 milyon 413 bin 359 işçinin sadece yüzde 14,76’sına denk gelen 2 milyon 421 bin 940’ının sendikalara üye olduğunu göstermektedir. Bu tablo bize daha büyük sorumluluklar yüklemekte, yapacak çok işimiz olduğunu göstermektedir. HAK-İŞ olarak, sendikasız bütün çalışanları HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.  Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in toplam üye sayısı 823 bin 308 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 38 bin 11 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in üye sayısı, KKTC’de bulunan Kıbrıs Kamu-Sen Sendikamızın 2 Bin 259 olan üye sayısı da eklendiğinde, 825 bin 567’ye çıktı. Çalışanların güvenini kazanmaya ve bütün zorluklara karşın istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor. Konfederasyonların toplam üye sayılarını gösteren tabloya bu istatistiklerle de yer verilmediği görülmektedir. HAK-İŞ olarak, uzun uğraşlar sonucunda ve talebimiz üzerine istatistiklerin sonunda yer verilmeye başlanan Konfederasyonların toplam üye sayıları ile baraj durumunu gösteren tablonun sendikal istatistiklerle birlikte yayınlanması konusundaki talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.