Yüzlerde tebessüm oluşturdu

Batman’da Raman mahallesinde down sendromlu birey olarak yaşamını sürdüren Kenan Demir (52), eline aldığı sazı doğaçlama çalıp şarkılar söyleyerek adeta resital sundu.

Yüzlerde tebessüm oluşturdu
Yayınlama: 31.08.2023 12:37:51
112
A+
A-

Çevredekiler tarafından oldukça sevilen down sendromlu Demir’in etrafını saran vatandaşlar, alkışlarla eşlik ederken harçlık vermeyi de ihmal etmediler. Down sendromlu olması hasebiyle konuşma güçlüğü çeken Demir, buna rağmen ağıt tadında içli ve yürekten parçalar seslendirerek gönülleri kazandı.  Vatandaşların samimi ve sevgi dolu yaklaşımlarından dolayı adeta coşkusu ikiye katlanan Demir, sunmuş olduğu resital gibi müzik ziyafeti, hem gülümsetti hem de duygu dolu anlar oluşturdu.

“BİZE HABİP BAŞKANI HATIRLATTI”

Demir’in sempatik müzik sunumuna şahit olan vatandaşlardan kahvehane işletmecisi  Recep  Akat, “Kenan Demir down sendromlu bir kardeşimiz. Onu gerçekten çok seviyoruz. Mahalle sakinleriyle zaman zaman bir araya gelip sohbet ediyor. Çoğu insan ona harçlık veriyor. Onu gördüğümüzde yakın zamanda aramızdan ayrılan, Batmanlıların gönlünde sevgi abidesi olan rahmetli Habip Başkan geldi. O da sağlığında siyasetçileri taklit ederek etrafındaki insanları gülümsettirdi.  Allah rahmet eylesin, onu unutmayacağız ve her daim kalbimizde yaşayacak. Down sendromlu bir başka kardeşimiz Kenan gibi, tüm down sendromlu bireylere yakın ilgi göstermeliyiz. Onlara yardımcı olup gülümsetmek, duygudaş olarak empati kurmak çok güzel ve sevap niteliğinde bir olay” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.