15 Günde fiyatı yüzde 50 arttı

Kuruyemiş ürünlerinin vazgeçilmezi olan kavrulmuş fındık içinin fiyatı 15 gün içerisinde yüzde 50 oranında artış göstererek adeta zam rekoru kırdı.

15 Günde fiyatı yüzde 50 arttı
Yayınlama: 07.09.2023 16:47:07
292
A+
A-

Yeni mahsul fındıkların Batman’da tezgahları süslemesine rağmen fiyat yüksekliğinin durdurulamadığını belirten esnaflar, vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı satışlarının azaldığını belirtti. Batman’da Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Bağdat Çarşısı isimli kuruyemiş ve baharat firmasının satış sorumlusu Hüseyin Meviş, “Her zamanki gibi yine artan zamlardan dolayı fındık fiyatları yükselmiş durumda. Yeni mahsul piyasaya çıkmasına rağmen maalesef fındık fiyatı düşmedi, aksine daha da yükseldi. 15 Gün içerisinde fiyatı 180-190 TL arasında olan kavrulmuş fındık içi, yüzde 50 oranında artarak 275 TL’ye çıktı” dedi.

“AKARYAKIT VE DOLAR, FINDIĞI ETKİLEDİ”

Fındık fiyatlarının bu denli yüksek fiyatlara ulaşmasında akaryakıt zamları ve doların yüksekliğinin etkili olduğunu kaydeden Meviş, “Fındıklar bize Giresun’dan geliyor. Fındık fiyatının bu denli yükselmesinde akaryakıt zamları ve doların yükselmesi başlıca etkenler. Düşük kalibreli fındıklar da 200-250 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.