52 Hak sahibinden başvuru

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı zarar gören Batman’da hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

52 Hak sahibinden başvuru
Yayınlama: 13.09.2023 17:01:45
570
A+
A-

Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşlar 3 Kasım 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI…

Konut, işyeri, ahır; yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinde yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla merkez ve merkez ilçeye bağlı köylerde, hak sahipliği işlemleri gerçekleştiriliyor. Başvuru yapmak isteyenler 3 Kasım 2023 tarihine kadar e-devlet üzerinden veya hak sahipliği başvuru merkezlerinden bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Hak sahipliği başvurusu için şu ana kadar 52 kişi başvururken, yerinde dönüşüm için 102 kişinin başvurduğu kaydedildi.

1 YILLIK KİRA BEDELİ ALABİLECEKLER…

Orta hasarlı ve üstü, ağır hasarlı acil yıkılacak binalar var ise bunlarla ilgili acil ödeme kapsamında hane başına bir yardım yapıldığı ve bununla birlikte bir taşınma bedelinin de olduğu belirtildi. Ev sahipleri için 5000 TL, kiracılar ise 3000 TL, 1 yıllık kira bedeli ödenecek. Taşınma bedeli için ise hane başı 15 bin TL yardım yapılıyor. Acil yardım olarak da hane başına 10 bin TL ödendiği ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.