Akademisyen – öğrenci buluşmaları start aldı

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı akademisyen-öğrenci buluşmalarının ilki gerçekleşti.

Akademisyen – öğrenci buluşmaları start aldı
Yayınlama: 20.09.2023 10:31:11
37
A+
A-

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan ‘Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İşbirliği’ protokolü çerçevesinde Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.

DEMİR, KARİYER PLANLAMASININ ÖNEMİNİ VURGULADI

Öğrencilere ‘Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama’ başlık bir sunum yapan Rektör Demir, değişen dünyada öğrencilerin doğru kariyer planlaması yapmasının öneminden bahsetti. Bugün ilkokula yeni başlayan öğrencilerin büyük bölümünün mezun olduğunda henüz var olmayan mesleklerle karşılaşacağını ifade eden Rektör Demir, öğrencilerin kariyer planlaması yaparken yalnız günümüz dünyasını değil, mezun olduklarında karşılaşacakları iş dünyasını da göz önünde bulundurması gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. İdris DEMİR ayrıca öğrencilere geleceğin mesleklerini ve iş dünyasında sahip olmaları gereken becerileri aktardı.

Advert

CANALP, KARİYER YOLCULUĞUNU ANLATTI…

Mesleki kariyeri hakkında öğrencilere bilgi veren Dr. Ayten Canalp, doktorluğun son derece fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunu kaydetti. Dr. Canalp, zorluklara rağmen doktorluk mesleğinin dünyadaki büyük mutlulukları da içinde barındırdığını ifade etti. Öğrencilikten doktorluğa uzanan kariyer yolculuğundan bahseden Canalp, sağlık çalışanlarının toplumdaki her bireyin sağlıklı, mutlu ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi için çaba gösteren bir meslek grubu olduğunu belirterek insanlara ve insanlığa yardım edebilmenin verdiği sevincin paha biçilemez olduğunu ifade etti. Program, katılan öğrencilere Aziz Sancar’ın kendi kaleminden ‘Hayatı ve Bilimi’ kitabı hediye edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.