“Doktorsuz kaldık”

Sağlık Bakanlığı, Eylül ataması kapsamında ülke genelinde 11 bin 500 doktorun atamasını gerçekleştirirken Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’a iki uzman doktor atadı.

“Doktorsuz kaldık”
Yayınlama: 25.09.2023 17:00:11
370
A+
A-

DOKTOR KRİZİ KAPIDA…

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 11 bin 500 doktor ataması gerçekleştirirken, 650 bin nüfuslu Batman’a sadece 7 uzman ve 34 pratisyen doktor ataması yapılmıştı. Batman’ın en büyük ilçesi konumunda olan Kozluk’a 2 uzman ve 4 pratisyen doktor atanması hastaları zor durumda bırakıyor. Geçen yaz mevsiminde onlarca doktorun başka illere tayin olması ile doktor sayısında ciddi eksiklik yaşandığını belirten vatandaşlar, “Yetersiz kadro yüzünden sıra bulmak imkansız hale geldi. Özel hastanelerde ateş pahası. Yetkililer bu konuya duyarlılık göstermeliler” dediler.

“HASTANE SAĞLIK OCAĞINA DÖNDÜ”

Son yapılan atamalarda Kozluk’a 2 uzman ve 4 pratisyen doktorun atanmasından dolayı ilçede doktorun yok denecek düzeyde olduğunu Kozluklu iş insanı Servet Barlık, Kozluk Devlet Hastanesi büyük bir sağlık ocağına döndüğünü belirtti. İlçede branş doktorlarından 2-3 tanesi dışında hiçbir doktorun olmadığını iddia eden Barlık, “Son atamalarla ilçemize 1 pratisyen ve 1 acil uzman doktor atandı. Bitlis’in nüfusu Batman’a göre çok düşük olmasına rağmen oraya 134 doktor ataması yapıldı. Batman’a toplamda 41 doktor, en büyük ilçesi Kozluk’a sadece iki uzman doktor ataması yapıldı. Dahiliye, kadın doğum, genel cerrahi, göz, ortopedi, çocuk hastalıkları eksik. Yani bütün branşlarda şuan doktor yok. Gelen doktor da iki ay kaldıktan sonra gidiyor. Ondan dolayı büyük bir sıkıntı var burada. Batman’dan ve yakın illerden geçici görevle de olsa buraya doktor ataması yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.