Kül yapımı karpuz çekirdeği 80 TL oldu

Batman’da satılan kül yapımı karpuz çekirdeklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, geçen sene 40-50 TL arasında olan pişmiş karpuz çekirdeği 80 liraya yükseldi.

Kül yapımı karpuz çekirdeği 80 TL oldu
Yayınlama: 04.09.2023 11:51:07
306
A+
A-

“YÜKSEK MAZOT VE NAKLİYE FİYATLARI ETKİLİ OLDU”

Meydan mahallesi eski hal arkası Balıkçılar caddesinde seyyar satıcılık yapan Abdullah Aslan, “20 senedir seyyar satıcılık yapıyorum. Mevsimlik iş yapıyoruz. Kavun sezonunda kavun, kuruyemiş sezonunda kuruyemiş, yine sezona göre nohut, fasulye veya sebze-meyve satışı yapıyoruz. Şimdi de kül yapımı karpuz çekirdeği satıyoruz. Çok lezzetli ve organiktir. Bu sene fiyatı yükselmiş durumda. Kilosunu 80 TL’den satıyoruz. Geçen sene ise fiyatı 40 ila 50 TL arasındaydı. Bunun da nedeni mazotun pahalı olması ve yüksek nakliye ücretlerinden kaynaklanıyor” dedi.

“NUSAYBİN’DE PİŞİRİLİYOR”

Karpuz çekirdeklerinin Suriye, Mısır ve Irak gibi ülkelerden çiğ olarak ithal edildiğini kaydeden 33 yaşındaki seyyar satıcı Abdullah Aslan, “Çiğ olarak gelen karpuz çekirdekleri Nusaybin’de ağaç külü ile pişiriliyor. Oradan da Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Biz de Batman’da vatandaşların damak tadına sunuyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.