Sakatat ürünlerinde büyük artış

Daha önceki zamanlara göre büyük talep gören sakatat ürünlerinin fiyatı Batman’da yüzde 50 oranında artış gösterirken, kışa doğru girilmesinin de rakamları tetiklediği öğrenildi.

Sakatat ürünlerinde büyük artış
Yayınlama: 20.09.2023 10:30:00
40
A+
A-

Kırmızı et fiyatının her geçen gün daha da artmasından dolayı vatandaşlar nispeten daha ucuz olan kelle, bacak, ciğer, böbrek, yürek, işkembe gibi sakatat ürünlerine yönelmeye başladı. Sakatat tüketimi Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da artmaya başladı. Eskiden neredeyse bedava alınan bağırsak ürününün fiyatı da ciddi oranda yükselirken, vatandaşlar, sağlığa faydalı olması hasebiyle de bu tür alternatif ürünlere yoğun ilgi göstermeye başladı. Kimsenin pek dikkate almadığı iç yağların bile fiyatı artmış durumda.

FİYATLAR DAHA DA YÜKSELECEK…

Uzmanların, sakatat tüketilmesinin faydalı olduğu yönünde açıklama yapmasının yanı sıra, kırmızı et alma konusunda vatandaşların alım gücünün düşmesi yüzünden, sakatat tüketiminde yaşanan yoğun tüketim gözlerden kaçmıyor. Eskiden 1 kilo kuzu ciğeri kırmızı et fiyatının 4-5 kat aşağısındayken, şimdilerde 1 kilo ciğer, kırmızı etten pahalı seviyeye geldi. Batman’da kelle fiyatı 50 TL’den 75 TL’ye, böbrek, dalak ve döş kilosu da 50 TL’den 75 TL’ye, bağırsak 20 TL’den 35 TL’ye yükselirken, 210 TL olan kuzu ciğeri de 250 TL’ye yükseldi. Sakatat fiyatlarındaki bu yükselişin, havaların iyice soğumasıyla daha da artacağı bilgisi alındı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.