Sincar vurulduğu yerde anıldı

1993 Yılında bölgedeki faili meçhul cinayetleri incelemek üzere geldiği Batman’da silahlı saldırıda öldürülen DEP Milletvekili Mehmet Sincar ve dönemin DEP il yöneticisi Metin Özdemir, silahlı saldırıya uğradıkları Elma Sokağı girişinde anıldı.

Sincar vurulduğu yerde anıldı
Yayınlama: 04.09.2023 16:59:54
220
A+
A-

Anma Sincar’ın vurulduğu Çarşı mahallesinde bulunan Elma Sokağı’nda yapıldı. Anmaya Sincar ailesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Zeynep Oduncu, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“CİNAYETLERİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise adalet talebinde bulunanlara AKP’nin sürekli adaletsizliği dayattığını belirterek, “Bu halk demokrasi istiyordu. Bu talebi dile getiren milletvekilini katlettiler. Burada 30 yıl önce bir cinayet işlendi, yaralılar vardı. Apaçık çarşının ortasında bir cinayet işlendi. Bu cinayetin sonucu zaman aşımı ile karşı karşıya kalma oldu. Adalet sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz bu cinayetlerin peşini asla bırakmayacağız” dedi. Ardından olayın yaşandığı noktaya karanfiller bırakıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.