“Siyasi birlik adına adımlar attık”

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PWK Batman Şubesinde, yeni kurulan partileri ve gündemle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdi.

“Siyasi birlik adına adımlar attık”
Yayınlama: 15.09.2023 17:49:37
Düzenleme: 17.09.2023 12:49
192
A+
A-

PWK İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısına Genel Başkan Özçelik’in yanı sıra, İl Başkanı Aziz Özdemir ve parti üyeleri de katıldı. 9-10 Eylül 2023’te PAK ve TDK-TEVGER olarak Diyarbakır’da yapmış oldukları birlik kongresini hatırlatarak sözlerine başlayan PWK Genel Başkanı Özçelik, “Bir yılı aşkın bir süredir devam eden birlik çalışmalarının ürünü olan bir kongre gerçekleştirdik. 2022 Mayıs ayı başlarında TDK-TEVGER ve PAK olarak, siyasi ve örgütsel birliğimizi sağlama adına ilk adımları attık. Kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Komisyonlar oluşturuldu. Önyargısız, ön şartsız, hep bardağın dolu tarafından bakarak süreci organize ettik. Geçmişte yaşanan bütün tecrübelerden de ders çıkararak 1 yılı aşkın bir süredir yürütmüş olduğumuz çalışmalardan sonra birlik kararımızı aldık. 9-10 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirmiş olduğumuz birlik kongresi ile Kürdistan Yurtseverler Partisi heyetini kurma kararı aldık. PAK-TDK-TEVGER birlik kongresi aslında Kürdistan Yurtseverler Partsi’nin (PWK) kuruluş kongresidir. Bu kongrede partinin ismi belirlendi. Programı, tüzüğü ve siyasi deklarasyonu netleştirildi ve delegeler tarafından onaylandı” dedi.

“HERKESLE BİRLEŞMEYE HAZIRIZ”

Program ve siyasi deklarasyonları çerçevesinde çalışmalarını aktif bir şekilde yürüteceklerini kaydeden Özçelik, “Önemli olan, bundan sonraki süreçtir. Biz siyasal birlik için kapıları kapatmıyoruz. Çok net söylüyoruz, bizim gibi ve bize yakın düşünen bütün parti, grup ve hareketlerle, her alanda, her yerde, her süreçte birlikleşme için adım atmaya hazırız. Böyle bir ihtiyaç var. Bizim gibi düşünen herkesle birleşmeye hazırız. Ne genel başkanımız ne partimizin ismi kırmızı çizgi değildir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.