Tanesi de tozu da el yakıyor

Kuruyemişlerin şahı olarak bilinen Antep fıstığının toz ve tane halindeki fiyatları bin liraya dayanırken, vatandaşlar bu lezzetlerden de mahrum olacak gibi.

Tanesi de tozu da el yakıyor
Yayınlama: 18.09.2023 16:02:14
278
A+
A-

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da başta gıda ürünleri olmak üzere giyim, şarküteri ve temizlik ürünlerindeki durdurulamayan artışlardan fıstıklar da nasibini aldı. Alım gücünü iyiden iyiye zayıflatan yüksek fiyatlar kadrajlara yansıdı. Antep fıstığında gözlemlenen inanılmaz yükseliş, vatandaşları adeta hayretler içerisinde bırakıyor. Gaziantep tane fıstığın kilo fiyatı 919,50 TL olarak etikete yansırken, toz fıstık ise 889,50 TL olarak tezgahlarda görücüye çıktı. Her birinin fiyatı 1000 TL’ye dayanan tane ve toz fıstık, akıl almaz yükselişiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

“FISTIK DEFTERİNİ KAPATTIK”

Fiyatlar konusunda görüş belirten bazı vatandaşlar, “Gerçekten bu fiyatlar gerçek mi diye insan bir an duraksıyor. Sonra daha net olarak inceledikten sonra maalesef acı gerçekle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. İnanılmaz bir artış var. Sadece fıstıkta değil, peynirde, sütte, incirde, mobilyada ve hatta kırtasiyede, her kalemde 2-3 kat artış var. Fıstık zaten bizim için lüks bir üründü, bu fiyatlardan sonra artık hayal oldu. Fiyatlar düşünceye kadar fıstık defterini kapattık” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.