Teflerle kortej yürüyüşü

Batman’da ilk defa 5 ilçede yöresel ürünlerin sergileneceği, kültür ve sanat etkinliklerinin yer alacağı festivaller, renkli kortej yürüyüşüyle start aldı.

Teflerle kortej yürüyüşü
Yayınlama: 20.09.2023 16:21:54
80
A+
A-

Batman Valiliği, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin öncülüğünde 5 ilçede düzenlenecek festivallerin kortej yürüyüşüne Batman Valisi Ekrem Canalp, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte ilçelerde yapılacak festivallerin tanıtımlarının yer aldığı afişler taşındı, kadınlar tef çaldı.

“5 İLÇEMİZDE FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Bir kentin büyük şehir olabilmesi için altyapısıyla, üstyapısıyla, üretim ve istihdam kapasitesiyle büyük şehir olması gerektiğini belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, “Hedefimiz Batman’ı büyük şehir yapmaktır. Ama aynı zamanda sosyokültürel faaliyetleriyle de büyük şehir olabilmektir. Turizmde de büyük olabilmektir. Bunun için de geçen yıl Gercüş ilçemizde bir başlangıç yaptık. Her şey bir başlangıçla başlıyor, sonra kartopu gibi büyüyor. Bu yıl 5 ilçemizin tamamında şu anda festival yapabilir hale geldik. Bir taraftan Batman Belediyemiz, bir yandan İl Özel İdaremiz, diğer taraftan ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaf odalarımız, ticaret sanayi odalarımız el ele, gönül gönülle veriyoruz ve festivaller şehri Batman’ı beraberce inşa ediyoruz” dedi. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş Atatürk Parkı’nda sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.