Araç kiralama zamlara takıldı

Yüksek yakıt zamlarından dolayı genel olarak araba kiralama hizmetinde durgunluk yaşandığı öğrenilirken, çok gereksinim duyulmadığı sürece vatandaşların araba kiralamaya yanaşmadığı bilgisi alındı.

Araç kiralama zamlara takıldı
Yayınlama: 31.10.2023 12:38:38
Düzenleme: 01.11.2023 05:34
72
A+
A-

Batman’da yaklaşık 100 araba kiralama firmasının olduğunu kaydeden bir Rent A Car firması sahibi, “Günlük araba kiralama ücreti geçen sene 600 ila 800 TL arasındaydı, bu sene bin 200 TL olmuş. Bu fiyat yüksekliği, akaryakıta gelen zamlardan dolayı oldu. Gerek özel sektör olsun,  gerek şahıslara veya özel günlere yönelik araba kiralama hizmeti yapılmaktadır. Tabii akaryakıta gelen zamların yanı sıra özellikle kışa girildiğinden dolayı araba kiralama piyasasında durgunluk yaşanıyor” dedi.

“AVRUPA’YA ÇOK İNSAN GÖÇÜ VAR”

Günlük kiralama bedelinin 300 kilometreyle sınırlı olduğunu ama bu mesafe aşıldığında, her kilometre başına 3 TL aşım ücreti aldıklarını hatırlatan Rent A Car firması sahibi, “Son zamlar ve yakıttaki fiyat artışları milletin ekonomik gücünü olumsuz etkilemiş durumda. Mesela Batman dışına çıkmak için veya bir düğün durumu olduğunda araba kiralıyor ama onun dışında pek yanaşmıyor. Ayrıca kış aylarında insanlar genelde çalışmadığından dolayı araba kiralamıyor. Bir de çoğu insan Avrupa’ya çalışmak için gitti. Yani son zamanlarda Avrupa’ya çok insan göçü var” dedi.

 

“KİRALAMA ÜCRETLERİ BİN 200 İLA 2 BİN ARASI”

Araba kiralama fiyatının araç modeline göre de değiştiğini kaydeden firma sahibi, “Günlük araba kiralama fiyatları bin 200 ila 2 bin TL arasında değişiyor. Araba modeline göre fiyat değişiyor. Hatta 3 bin TL’ye kadar da çıkabiliyor.  Biz mesela mesafe kotası uyguluyoruz. Örneğin 300 kilometre mesafe ücreti bin 200 veya araç modeline göre 2-3 bin TL olarak günlük kiralama fiyatı var. Örneğin Diyarbakır’a, Mardin’e gidip gelmeler oluyor. Bu mesafeler zaten bizi kurtarıyor.  Günlük mesafe kotası koymadığınız zaman vatandaş 300 değil 6 bin kilometre de yapar, 7-24 araç kullanır. Dolayısıyla belli kilometrenin üstüne çıkanlardan aşım ücreti alıyoruz. Yani aşılan her bir kilometre ücreti 3 TL’dir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.