“Kardeşim arsa talebinde bulunmadı”

AK Parti Batman İl Başkanı Av. Akif Gür, Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili M. Rüştü Tiryaki’nin soru önergesine yönelik yanıt verdi.

“Kardeşim arsa talebinde bulunmadı”
Yayınlama: 03.10.2023 16:40:20
994
A+
A-

Yeşil Sol Parti milletvekili M. Rüştü Tiryaki, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür’ün kardeşi Abdurrahman Gür’ün Karabağ Parkı bitişiğinde bulunan ‘3770 ada 3 nolu parselde 42.311,20 metrekare ve 3770 ada, 2 nolu parselde 63.002,02 metrekare tarlayı kurumunuzun uygun gördüğü bedel üzerinden satın almak istiyorum’ içerikli dilekçeyi bakanlığa sunduğunu belirterek meclise soru önergesi sunmuştu. AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, iddialara yanıt vererek, “Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin aile fertlerimden Abdurrahman Gür’ün bir dilekçe ile toplamda 100 dönümü aşkın arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından satın alınması yönündeki talebi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması talebiyle soru önergesi vermiş olduğuna ilişkin haberler yazılı, görsel ve dijital medyada yer almıştır. Benim de basın yoluyla haberdar olduğum maksatlı soru önergesiyle ilgili yaptığım harici araştırmalar neticesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü), Batman İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Batman İl Milli Emlak Müdürlüğüne bu zamana kadar aile fertlerimden Abdurrahman Gür’ün iddiaya konu parseller ile ilgili herhangi bir başvurusunun olmadığı tarafıma söylenmiştir. Bunun yanı sıra bahse konu parsellere ilişkin çok sayıda dolandırıcılık fiiline ilişkin şikâyetlerin olduğu bu nedenle Milli Emlak Genel Müdürlüğünce savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmiştir” dedi.

“BELGELER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Gerçeği yansıtmayan belgeler dolaşıma dahil edilerek şahsına yönelik algı yönetildiğini belirten Başkan Gür, “Geçmişte Sağlıklı Yaşam Parkı’nın bulunduğu alana göz diken ve oradan rant devşirmeye çalışan kimi çevrelere nasıl karşı durduysak iddiaya konu parsellere göz dikenlere karşı da aynı dik duruşun sergileneceğinin bilinmesini isterim. Bu uğurda amaçlarına ulaşamayan kötü niyetli çıkar gruplarının şahsıma yönelik ‘Çamur at, izi kalsın’ tarzındaki davranışlarına maruz kalacağımın da bilincindeyim. Bu kişilere karşı mücadeleme kararlılıkla devam edeceğimi ve ismimi bu tür gerçek dışı haberlere konu ederek kişilik haklarıma saldıran kişiler hakkında hukuki yollara başvurduğumu kamuoyunun bilgisine sunarım” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.