17 YIL ARADAN SONRA GELEN KABUS!

17 Yıl önce Batman’da yaşanılan sel felaketinin bir benzerini yaşayan Batmanlılar, gece yaşanılan sel felaketiyle de yine aynı kabusu yaşadı. Bir aileden 4 kişinin yaşamını yitirdiği kara gecede Gültepe, Çamlıtepe, Kültür, Seyitler, Karşıyaka, Petrolkent, İluh deresi çevresi, Belde ve Tılmerç mahallelerinin yanı sıra merkezi güzergahları sel suları vurdu.

17 YIL ARADAN SONRA GELEN KABUS!
Yayınlama: 20.11.2023 16:07:19
178
A+
A-

AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ SEL SULARINA KAPILDI…

Batman’da akşam saatlerinde etkili olan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar şiddetini arttıran sağanak yağış, felakete dönüştü. Kentin birçok noktasında sel ve su baskınlarına neden olan sağanak yağışta Seyitler mahallesinde müstakil kerpiç evin çökmesi sonucu nine ve 3 çocuk kayboldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan kadına ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, 54 yaşındaki Lalihan Güner’in öldüğünü belirledi. Gece boyunca devam eden arama çalışmaları neticesinde kayıp Asenat Güner (1), İsrafil Güner’in (5) cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp Birgül Günel’in (9) cansız bedeni ise evinden yaklaşık 800 metre uzakta bir bahçenin tel çitlerine takılı olarak bulundu.

YIKIM BÜYÜK…

Büyük çapta yıkımın meydana geldiği mahallelerde Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı su altı arama kurtarma, AFAD, UMKE, Jandarma Sualtı Arama Kurtarma, Emniyet ve Sağlık ekipleri arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağışın düştüğü Batman’da; kaldırımlar zarar gördü, araçlar devrildi, ağaçlar devrildi, birçok binanın bodrum katını su bastı, mazgallar ve kanalizasyon hatları zarar gördü. Batman Belediyesine ait Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlükleri selden etkilenen vatandaşların yaptığı ihbarları değerlendirerek sel tahribatına maruz kalan vatandaşlara yardımcı oldu. Evlerinde mahsur kalan birçok vatandaş itfaiye müdürlüğünün yangın kurtarma aracıyla kurtarılarak tahliye edildi.

60 KİŞİ, YURDA YERLEŞTİRİLDİ

 

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) basın toplantısı düzenledi. Kent merkezinde metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü belirten Vali Canalp, 60 vatandaşın kamu kurum misafirhanelerine yerleştirildiği bilgisini verdi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Aşırı yağış nedeniyle Batman’da eğitime bir gün ara verildi. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada “İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.