“2024 Bütçesi savaşa değil halka dağıtılsın”

KESK Batman Şubeler Platformu temsilcileri Medya’yı ziyaret ederek 2 Aralık Cumartesi günü ‘Kamu emekçisine ve halka bütçe’ şiarıyla yapılacak mitinge tüm halkı davet ettiler.

“2024 Bütçesi savaşa değil halka dağıtılsın”
Yayınlama: 27.11.2023 16:57:45
151
A+
A-

“MİTİNGE SİYASİ PARTİLER DAVET EDİLECEK”

Cumartesi günü Diyarbakır’da yapılacak mitinge tüm Batman halkını davet ettiklerini belirten SES Batman Şube Başkanı Cihan Tüzün ve Eğitim- Sen Batman Şube Başkanı Ramazan Bilmez,  mitinge KESK MYK üyesi, Eğitim-Sen Genel Başkanı, Büro Emekçileri Sendikası Sekreteri ve TÜMBEL SEN’den temsilcilerin katılacağını kaydettiler. KESK Batman Şubeler Platformu adına konuşan Tüzün, “Cumartesi günü Diyarbakır’da bir KESK öncülüğünde bir miting gerçekleştirilecek. Talep olduğu taktirde vatandaşları miting alanına biz taşıyacağız. CHP ve HEDEP partilerini de ziyaret edip miting çağrımızı ileteceğiz. Biz bütçenin savaşa değil, halka dağıtılmasını istiyoruz. Kamu emekçilerinin bütçeden paylarının arttırılması yönünde bir talebimiz var” dedi.

“HALK YOKSULLAŞTIRILDI”

Genel itibariyle zenginden az vergi ama çalışandan çok vergi alınması sonucunda ekonomik krizin yaşandığını belirten Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Ramazan Bilmez, “Savaşa daha çok bütçe ayrılmasından kaynaklı olarak halkın yoksullaştığını düşünüyorum. Yani yanlış yürütülen ekonomik politikaların ülkeyi bu duruma getirdiğini belirtmek istiyorum. Buna dair itirazlarımızı da Diyarbakır’daki mitingde yüksek sesle dile getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.