“Ailelerin çığlığına kimse gelmedi”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile HEDEP milletvekilleri Batman’da yaşanan sel felaketini yerinde görmek amacıyla bölgeye geldi.

“Ailelerin çığlığına kimse gelmedi”
Yayınlama: 22.11.2023 15:49:22
Düzenleme: 22.11.2023 17:29
195
A+
A-

HEDEP Batman milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) oluşan heyet, selde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Seyitler mahallesini ziyaret etti. İlk olarak yaşamını yitiren yurttaşlar için kurulan taziyeyi ziyaret eden heyet, sonrasında mahalleyi gezerek, vatandaşları sıkıntılarını dinledi.

“KAYYIM KANALI KAPATTI”

Mahallede büyük bir kanalın bulunduğunu ve yağmur yağdığında, suların bu kanala döküldüğünü belirten Bayındır, kayyımın kanalı kapattığını ifade etti. Milletvekili Bayındır, “İki gündür çocuklar, kadınlar bu selden kaynaklı yemeksiz, kıyafetsiz. Ama soran kimse yok. Bu ailelerimizin çığlığına kimse gelmedi. Vali ve kayyım Batman’da şov yapıyor. Gelip bu evleri gezsin, kıyafetsiz, ayakkabısız, aç çocuklara baksın. Bu kanalı sakladıkları için 4 insanımız yaşamını yitirdi. Kimse evine giremiyor” ifadelerini kullandı.

Advert

“YATACAK YER VE KIYAFETE İHTİYAÇ VAR”

DBP, HEDEP ve diğer kurumlar olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Bayındır, “Arkadaşlarımız halkın içinde. Yatma, yemek, kıyafet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Elimizden geldiğince bu şovculara halkımızı muhtaç etmeyeceğiz. Bugün yardım gündür. Bugün bu mahalleye, şehre elimizden gelen her yardımı yapalım. En önemli şey yatacak yere ve kıyafete ihtiyaç var. Bu seli, acıyı beraber kaldıracağız. El ele verip halkımızın acısını ortadan kaldıracağız. Batman halkımızdan imkanı olan bu mahalleye gelip, komisyonumuzla iletişime geçsin. Halkımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu Kasım ayında sokakta kalmasınlar. Bu durumu ortadan el ele kaldıralım” diyerek, Batman halkına çağrıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.