Atatürk, törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıldönümünde Batman’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Atatürk, törenlerle anıldı
Yayınlama: 10.11.2023 14:40:53
200
A+
A-

10 Kasım Atatürk’ü anma programı, Batman Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına, sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal marşı okundu. Törene Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl.Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral  Mehmet Ali Koç, protokol üyeleri, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, askeri erkan, STK ve siyasi parti temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL…

 

Atatürk’ü anma programı Batman  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda  Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen  çeşitli etkinliklerle devam etti.  TOBB Güzel Sanatlar Lisesi de etkinliklerde müzik desteği sundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Okunmasının ardından Batman Piri Reis Mesleki  ve Teknik Anadolu  Lisesi’nden Edebiyat Öğretmeni  Rahim Özdemir,  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma Yaptı.

“Bir Tutkudur Mustafa Kemal” adlı şiirin okunması,  Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan kısa video gösterimi,  “Dağ başını duman almış”  adlı şiirin okunması, Atatürk konulu “Bir ömrün hikâyesi” adlı oratoryo gösterimi ve  Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesinin ardından program, Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Ödüller, Vali  Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mehmet Ali Koç ve Batman Cumhuriyet Başsavcı Vekili Barış Arıduru tarafından verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.