“Batman bir iman kalesidir”

“Batman bir iman kalesidir”
Yayınlama: 28.11.2023 14:27:21
80
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan’ın konuşmacı olarak yer aldığı programa Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş, Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya, Deva Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihat Altun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şiir dinletisi ve kısa film gösteriminin ardından kürsüde bir konuşma yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Aksa tufanının başladığı ilk günden beri meydanlarda olan Batmanlılara teşekkür etti.

“ALLAH ZAFER NASİP ETSİN”

Batman’ın bir iman kalesi olduğunu söyleyen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “HAMAS’ın mücadelesiyle ilgili birçok şey söyleniyor. Onların temeldeki mücadelesi hakkın yeryüzüne tesis edilmesi ve batılın bütün yol haritalarının ortadan kaldırılmasına dönük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Allah o kardeşlerimize zafer nasip etsin. Bizleri de bu konuda onlara yardımcı eylesin. 7 Ekim’den bugüne 51 günlük bir süreç geçti ve büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar.  51 günlük dönemde özellikle Batman’daki bütün kardeşlerimizi, siyasi partilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik etmek istiyorum. Çünkü Türkiye’nin 81 ilinde yapılan programlar güzeldi ancak Batmanımız, parmakla gösterircesine, sanki bütün iler burada toplanmış gibi binlerce kardeşimiz birçok mitingler ve çalışmalar yaptınız. Allah sizlerden razı olsun. Batman’ın bir iman kalesi olduğunu göstermiş oldunuz” dedi.

Advert

“HEP SİYONİST DÜŞÜNCENİN KARŞISINDA OLDUK”

Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş, hep siyonist düşüncenin karşısında olduklarını belirterek, “Elhamdülillah 7 Ekim’den bu yana da Batman halkı olarak, siyonizmin karşısında, Aksa’nın yiğit çocuklarının yanında olduk. 7 Ekim’den beri Batman olarak birçok etkinlik icra ettik ve bunu hep beraber yaptık. Bu programın devamı olan ve bizim ev sahipliğimizde olan ‘Kudüs Gecesi’ programına tekrar fedakarlık yapıp buraya kadar zahmet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diye konuştu. Programda ayrıca Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili sinevizyon gösterimi, Yusuf Kaplan’ın  şiir dinletisi, minik kâriler tarafından icra edilen kreş etkinliği, Hamas yetkilisinin internet üzerinden görüntülü şekilde programa bağlanarak konuşması, “Filistin’de Bir Gül” adlı sinevizyon gösterimi yer aldı. Program, yapılan duanın ardından son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.