“Batman sanayi üssü olacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Batman’da il koordinasyon toplantısına katıldı. Kentte 500 yatırımcının yer beklediğini belirten Bakan Şimşek, “Batman’ın önemli bir sanayi üssü olması noktasında da çok ciddi proje ve çalışmaları var” dedi.

“Batman sanayi üssü olacak”
Yayınlama: 19.11.2023 15:31:35
143
A+
A-

 “HALKIMIZIN VE MİLLETİMİZİN HİZMETKÂRIYIZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 20 yılda her alanda olduğu gibi özellikle de ulaşım altyapısında Batman’ın büyük bir ilerleme sağladığını kaydederek, “Bizim hükümetlerimizin en büyük özelliği hizmet siyaseti yapıyor olmamızdır. Hizmet siyaseti esastır. Çünkü biz halkımızın, milletimizin hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanımızın felsefesi bu. Bu çerçevede de önümüzdeki yıllarda yoğun bir şekilde bütün diğer illerimizde olduğu gibi Batman’a da hizmet noktasında büyük bir çaba içerisinde olacağız. Şu anda Batman’da devam eden projelerin toplamı 13,5 milyar lira. Çok ciddi bir rakam. Sadece ulaşım konularını ağırlıklı olarak konuştuk ama özellikle Batman’ın önemli bir sanayi üssü olması noktasında da çok ciddi proje ve çalışmalar var” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR OLURSANIZ ŞAŞIRMAYIN”

Batman’ın büyükşehir olma ihtimalinin olduğuna da dikkati çeken Bakan Şimşek şöyle devam etti: “Eğer bir şehirde altyapı varsa teşvikler varsa bir de girişimcilik ruhu varsa o zaman o şehir mutlaka ülke refahına çok önemli katkısı oluyor. Batman’ın Türkiye’nin yeni yüzyılında en önemli büyüme motorlarından biri olarak görüyorum. Çünkü Batman’da muazzam bir girişimcilik ruhu var. Gaziantep’ten sonra en güçlü girişimciliğin olduğu ilimiz. Nüfus hızlı artıyor. Yakında büyükşehir olursanız şaşırmamak lazım. Çünkü gerçekten muazzam bir gelişim var. 500 yatırımcı yer bekliyor. 500 yatırımcı demek istihdam demek. Şuanda üzerinde çalıştığımız sanayileri devreye alırsak, sıra bekleyen 500 yatırımcıyı düşünürsek Batman çok önemli bir sanayi üssü, Türkiye’nin önemli bir sanayi üssü olacak. Bu sanayi üssünü limanlara nasıl bağlayabiliriz, başka ülkelere ürün sevkiyatını nasıl yapabiliriz onları düşünüyoruz. Ufak kişisel meselelerle uğraşmıyoruz. Uzun bir süreden sonra Batman milletvekillerimiz onun bunun ufak tefek sorunlarla değil şehrin makro sorunlarıyla ilgili ziyaretlerimize geliyorlar bu da Batman için çok büyük bir kazanç.”

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.