Çarşıda közde çay keyfi

Batman Gülistan caddesinde seyyar aracında közde çay satışı yapan 34 yaşındaki Muhammet Murat, gece çaycısı olarak vatandaşlara hizmet sunuyor.

Çarşıda közde çay keyfi
Yayınlama: 29.11.2023 13:50:20
116
A+
A-

Aslen Mardinli olduğunu kaydeden Mehmet Murat, “16 Yıldır Batman’dayım ve bu işi yaklaşık iki senedir yapıyorum. Çevremde gece çaycısı olarak biliniyorum. Vatandaşlara normal poşet çay ve közde çay servisi yapmaktayım. Her gün akşam 17.30-18.00 civarında buraya gelip hazırlığımı yapıyorum ve gece 24.00- 01.00’e kadar müşterilerime, yoldan gelip geçenlere çay servisi yapıyorum” dedi.

“BİZDE FİYATLAR DEĞİŞMEDİ”

Geçen sene bir bardak çayı 5 liraya sattığını ve aynı fiyatla bu sene de aynı tarifeyle vatandaşa çay servisi yaptığını kaydeden Muhammet Murat, “Vatandaş zaten hep zamlarla mücadele ediyor. Biz çay fiyatımızı geçen sene olduğu gibi bu sene de 5 lirada tuttuk. Herkes rahatlıkla çay içebilsin diye halkımıza uygun fiyatla çay hizmeti sunuyoruz. Özellikle akşam ve gece saatlerinde közde çay içmek amacıyla buraya gelen müşterilerimiz var, çevredeki kebapçı esnaf kardeşlerimiz var. Közde çayın tadı daha güzel oluyor. Müşterilerimiz bu farkı bilerek bize geliyor. En güzel közde çayı vatandaşlarımıza tattırmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Dört tekerlekli arabada seyyar közde çay işini İzmir ve Mersin’de görmüştüm. Bu illerde gördüğüm mesleği yaklaşık iki yıldan beri Batman’da yapıyorum. Havalar kışın soğuk geçse de yaptığımız tavşankanı közde çaylarımızla vatandaşlarımızın içini ısıtıyoruz. Müşterilerimiz çayımızdan memnun olduğu için biz en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.

????????????????????????????????????

“UZUN YILLAR TERCÜMANLIK YAPTIM”

İzmir ve Mersin gibi illerde kaldığı süre içerisinde tercümanlık yaptığını belirten Murat, “Ben aynı zamanda uzun yıllar Mersin ve İzmir’de tercümanlık yaptım. Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra iyi derecede Arapça biliyorum. Ben zaten Mardinli olduğum için Arapçaya vakıf biriyim ve de tüm lehçelerini konuşabiliyorum. Ama ana dilim Kürtçedir. Ben ayrıca en son Lübnan’da bir markette çalışıyordum. Ailem burada olduğu için Batman’a dönmeye karar verdim.  Bir dönem tesisat işini de yaptım. Şimdi de közde çaycılık yaparak gececi vatandaşlara çay servisi yaparak hayatımızı idame ettiriyoruz. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.