“Emekten yana bütçe istiyoruz”

KESK Batman Şubeler Platformu, Mecliste görüşülmeye başlanan 2024 yılı bütçe görüşmeleri ile ilgili olarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Emekten yana bütçe istiyoruz”
Yayınlama: 15.11.2023 16:41:07
94
A+
A-

Atatürk Parkı önünde yapılan basın açıklamasına KESK Batman Şubeler Platformu bileşenleri katıldı. Etkinliğe Batman Demokrasi Platformu da destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Ramazan Bilmez, “Yıllardır yoksulluk, işsizlik ve yağma düzeninin çarkları arasında öğütülen herkesi halktan, emekten yana bir bütçe için omuz omuza vermeye, mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

“HER GEÇEN GÜN DAHA DA YOKSULLAŞIYORUZ”

Emeği ile geçinen kesimler, halk olarak her geçen gün daha fazla yoksullaştıklarını kaydeden Başkan Bilmez, “Daha fazla güvencesiz hale getiriliyoruz. Açlık sınırı 16 bin TL’ye, yoksulluk sınırı 49 bin TL’ye dayandı. 85 milyonluk nüfusun 51 milyonu açlık sınırı,32 milyonu ise yoksulluk sınırı altında bir yaşam savaşı veriyor. 4 kişilik bir ailede tüm fertler asgari ücretle çalışsa bile yoksulluk sınırına ulaşamıyor. 2 Aralık Cumartesi günü İstanbul ve Diyarbakır’da gerçekleştireceğimiz mitinglerle emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize, bütçe hakkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.