“Engelli aylıklarımız arttırılmalı”

Engelli vatandaşlar, asgari ücrette yapılan zamlar ile birlikte engelli bireyler, engelli aylıklarının yetersiz olduğunu ve yetkililerin engelli aylıklarını da düzeltmesi hususunda adımlar atması gerektiğini belirttiler.

“Engelli aylıklarımız arttırılmalı”
Yayınlama: 01.11.2023 11:36:34
75
A+
A-

6 ayda açıklanan enflasyon ve refah payı ile birlikte engelli bireyler %40-69 arasında engelli olanlar 1738 lira, %70 üzeri engelli maaşı 2609 lira olduğunu belirten engelli vatandaşlar, “Bu aylıkların yeniden güncellenip artırılmasını istiyoruz. Her geçen gün hayat pahalılığının artması ile alım gücü kalmadı, ekonomik olarak çöküyoruz. Yetkililerin engelli aylıklarımızda iyileştirme yapmalarını bekliyoruz” dediler.

“MAAŞLARIMIZ KİRAYA YETMİYOR”

Aldıkları maaşın kiraya yetmediğini belirten engelli vatandaşlar “Zamlı olarak alacağım maaş 2609 TL. 2000 TL ev kiram var. 360 TL ile elektrik mi ödeyeyim, erzak mı alayım, zaruri ihtiyaçlarımı karşılamakta zorlanıyorum. Yetkililerden engelli aylıklarının en az 5 bin lira olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu konuda çözüm bulmasıdır” şeklinde konuştular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.