Hizan balına yoğun ilgi

Türkiye’nin en meşhur ve en güzel balının Pervari’nin Hizan bölgesinde olduğunu belirten Behzat Akın isimli bal üreticisi, balın şifa kaynağı olduğunu ve her derde deva olduğunu ifade etti.

Hizan balına yoğun ilgi
Yayınlama: 27.11.2023 13:45:26
82
A+
A-

Bal üreticisi Akın’ın bal tezgahına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ihtiyaçları oranında bal alabilmek için çaba gösterdiler. Bal satışlarının iyi gittiğini kaydeden Akın, “Bu balın geveni var, çiçeği var. Arılarımız Hizan bölgesinde 2500 rakımlı bir yerde bal yapıyor.  Hizan bölgesi de geveni ve çiçekleriyle meşhur olan bir yerdir, ilaçtır, şifadır. Arılar orada bal üretimiyle meşgul oluyor ve ortaya böyle güzel ve son derece kaliteli bir bal ortaya çıkıyor.  Hakiki ballarımızın kilosu 600 TL’den başlıyor. Normal, baharda şeker verdiğimiz ballarımızın kilosu ise 250 TL ve kavanozlarda satmış olduğumuz süzme balımızın kilosu da aynı şekilde 250 TL’dir.  Ayrıca ben Bitlis’in meşhur tulum peynirlerini de satıyorum, onların da kilosu 150 TL’dir” dedi.

“HAKİKİ BAL, BOĞAZI YAKAR”

Arılarını yazın Hizan bölgesine, kışın ise Siirt Kurtalan tarafına getirdiklerini belirten Behzat Akın , “Biz arılarımızı bu şekilde gerekli şart ve koşulları düşünerek en uygun yerlere taşıyoruz. Bu ballar kendi üretimimizdir. İşlerimiz de çok şükür iyidir. Zaten baldan anlayanlar satın alıyor. Çünkü tadına baktığında ne kadar kaliteli ve güzel bir bal olduğunu anlayıp satın alıyor. Hakiki balı yediğiniz vakit ağzınızda erir ve ağzınızda mum kalmaz. Mum dediğimiz, sakız gibi ağzınızda kalmaz, doğrudan erir. İkincisi, hakiki bal boğazı yakar. Boğazı yaktığı zaman, ağızdan aşağı inen bal, vücuttaki iltihap vs. ne varsa hepsini söküp atar” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.