‘Kadına karşı şiddete hayır’ dediler

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ‘Kadına karşı şiddete hayır’ konulu konferans gerçekleştirildi. 

‘Kadına karşı şiddete hayır’ dediler
Yayınlama: 30.11.2023 16:43:57
151
A+
A-

“EŞİTSİZ GÜÇ İLİŞKİSİNİN YANSIMASI”

Valilik,  Batman Belediyesi, Tüpraş, Batman Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen konferans Necat Nasıroğlu Külliyesinde yer alan Hatice Nasıroğlu konferans salonunda yapıldı. Açılış konuşmasını Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in yaptığı konferans etkinliğine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezinden Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu Aydın, UN Women Türkiye, HeForShe Proje Koordinatörü Sinem Aydın ve TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber konuşmacı olarak katılım sağladılar. Kadına yönelik şiddetle çok iyi mücadele etme vurgusunda bulunan Dr. Ayten Canalp, “Kadına yönelik şiddet, kadına yönelik ayrımcılığa neden olmak ve kadının ilerlemesini engellemeye neden olan bu duruma, kadın ve erkek arasındaki eşitsiz güç ilişkisinin yansımasıdır. Bu çerçeveden baktığımızda kadın-erkek eşitsizliğinin bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

BATMAN’DA 4586 İHBAR YAPILDI…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonunda kadına yönelik şiddetle mücadele döndürücü ulusal eylem planı her alanı kapsayıcı özellikte olduğunu kaydeder Dr. Canalp,  “2021-2025 döneminde gerçekleştirilecek çalışmalara yol gösterecek ve şiddetle mücadelede yasal ve kurumsal altyapıyı güçlendirecek kararlar tüm tarafların katılımıyla hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Şiddetle mücadelemizi sağlayan her türlü araç çok önemlidir. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız tarafından geliştirilen ve 2018 yılında da yürürlükte olan Kadın Acil Destek Sistemi, yani KADES mobil uygulaması, şiddet mağduruna etkin ve hızlı bir şekilde ulaşmamıza olanak sağlamıştır. Bu çerçevede baktığımızda Türkiye’de indirilen toplam KADES uygulaması 5.761.613, ihbar sayısı ise 955.845’tir. Batman’da indirilen KADES sayısı ise 13.886, ihbar sayısı da 4586’dir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.