Karnabahar ve lahanalara ilgi

Batman’da Alo Tevşo semt pazarında vatandaşların en çok lahana ve karnabahar ürünlerine ilgi gösterdiği bilgisi alında. Pazardaki ürünlerin fiyatlarını kimi vatandaşlar uygun bulurken kimi vatandaşların da bütçesini zorladı.

Karnabahar ve lahanalara ilgi
Yayınlama: 27.11.2023 13:46:50
132
A+
A-

Pazar esnafı ise fiyatların kış mevsimi olmasına rağmen geçtiğimiz senelere göre uygun olduğunu belirtti. Pazarda tüketicilerin en çok satın aldıkları ürünler ise fiyatı 5 TL olan karnabahar ve lahana oldu.

Kış sezonuna göre pazardaki sebze v fiyatlarını uygun bulan bir vatandaş, “Sebzeler sezona göre uygun. Fiyatlar üreticiye göre uygun fakat tüketiciye göre pahalı. Gelirler düşük, vatandaşın alım gücü yok. Yani üretici memnun değil, satan memnun değil, alan memnun değil” diye konuştu. Ürünlerin satışını geçtiğimiz yıllara göre daha uzun zaman içerisinde yaptığını bildiren pazarcı esnafı İbrahim Şeker, “Biz fiyatlardan pek memnun olmasak da satmaya çalışıyoruz. Fiyatlar normal. Vatandaşın da alım gücü hakikaten dar. Türkiye şu sıralar ekonomik zorluklardan geçiyor. Fiyatlarımız genelde aynı pek bir değişme olmuyor” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.