Konutlarda çelik sistemi dönemi

6 Şubat depreminin ardından güvenli konutlara ilgi artarken çelik sistem ile üretilen yapılara ilgi artmaya başladı. Bölgede ilk kez Batman’da kurulan fabrikada çelik sistemli yapı malzemeleri üretimi başladı.

Konutlarda çelik sistemi dönemi
Yayınlama: 21.11.2023 13:29:36
992
A+
A-

BÖLGEDE İLK

Büyük can kayıplarına neden olan depremlerin ardından daha güvenli ve depreme dayanıklı konutlara ilgi her geçen gün artıyor. 11 ilde yaşanan büyük deprem ve kayıpların ardından daha güvenli olan çelik sistemli yapılar artmaya başladı. Bölgede ilk kez Batman’da Akça köyü (Tilmiz) karşısında genç girişimci Özkan Turan tarafından aşılan işletmede çelik sistemli konutların malzemeleri üretilmeye başladı.  1 dönümlük kapalı ve açık alanıyla 60 kişiye istihdam sağlayan işletme bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Önceki gün açılışı yapılan fabrikada müteahhit, mimar, mühendis ve inşaat sektörü temsilcilerine tanıtımı yapıldı. İşletme yetkilisi Özkan Turan, Genel Müdür Emine Akıncı, Fabrika Müdürü Sidar Erpolat ve teknik ofis müdürü Emine Oduncu tarafından karşılanan konuklara yeni sistem tanıtıldı. Son model modern cihazlarda üretilen çelik profillerin imalat ve montajı konuklara tanıtımı yapıldı.

YÜZDE 25 DAHA EKONOMİK

Son zamanlarda vatandaşların daha güvenli yapılar tercih etmeye başladığını belirten işletme müdürü Özkan Turan, bu talep karşısında kayıtsız kalmadıklarını ve bölgeye çelik sistemli yapıları kazandırmaya başladıklarını söyledi. Turan, “Batman ve bölgeye kazandırdığımız sistemle birlikte konutlar artık daha güvenli olacak. Çelik sistemli yapılar betonarme yapılara oranla yüzde 25 daha ekonomik olmasının yanı sıra çok daha kısa sürede tamamlanmakta. Bir dairenin yaklaşık kurulumu 45 gün sürüyor. Çelik yapılar betonarme yapılara göre özellikle depremlere karşı çok daha fazla güvenli. Bu sistemler eğer istenirse sökülüp başka alanlara tekrar monte edilebiliyor. Müstakil ev, villa, hobi bahçelerinin yanı sıra sanayi alanda da hangar türü yapıları da imal etmekteyiz. Kullanılan çeliğin doğadaki ömrü yaklaşık 300 yıldır. batman’a böyle bir işletmeyi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sistemi görmek ve tanımak isteyen tüm sektör temsilcilerini fabrikamızı bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.