“Milletin layık olduğu bir anayasa yapalım”

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Artık birbirimizle çekişmenin, eski defterleri karıştırmanın bir anlamı yok.

“Milletin layık olduğu bir anayasa yapalım”
Yayınlama: 27.11.2023 13:54:53
66
A+
A-

Eğer bu memleketi seviyorsak, bu millete sevdalıysak gelin bu millete yaraşır, bu milletin layık olduğu bir anayasa yapalım” dedi. HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin Siirt 4’üncü olağan kongresine katılarak bir konuşma yaptı. 14 Mayıs seçimlerinin, HÜDA PAR için bir milat olduğunu ifade eden Ramanlı, kuruldukları 2012 yılından bu yana tarihe yön veren geçmiş siyasi hareketler gibi pek çok badireler atlattıklarını söyledi.

“SİYASETİN İTİBARINI SIFIRLADI”

Yeni anayasa çağrılarını yineleyen milletvekili Ramanlı, “Darbecilerin bize zorla dayattığı 82 anayasasının hala yükünü taşımak zorunda kalıyoruz. Bu anayasa ki devleti milletle kavgalı hale getirdi. Toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürdü. Siyasetin itibarını sıfırladı, yüksek yargıyı bile birbirine düşürmeyi başardı. Milletin temsilcileri artık Meclis’te ve yeni anayasayı yapma iradesi elbette var. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ediyorum. Artık birbirimizle çekişmenin, eski defterleri karıştırmanın bir anlamı yok. Eğer bu memleketi seviyorsak, bu millete sevdalıysak gelin bu millete yaraşır, bu milletin layık olduğu bir anayasa yapalım” ifadelerini kullandı.

Advert

“15 ARALIK’TA BAŞVURULAR SONA ERİYOR”

Kendilerine bugüne kadar düşmanlık edenlere dahi bir düşmanlık peşinde olmadıklarını ifade eden Ramanlı, şöyle devam etti: “Biz üzüm yemenin derdindeyiz. Milletimiz kıymetlidir; bugününü ve yarınını çalma hakkı bizim de yoktur. Gelecek nesillere adil bir ülke bırakmamız gerekiyor. Bunun için kim elinden ne geliyorsa iyilik, güzellik, kardeşlik, dayanışma namına biz varız diyoruz. Zaten ne geldiyse başımıza bu muhabbeti, dayanışmayı yakalayamadığımız için geldi. İşte tam bu zamanda yerel seçimlere gireceğiz ve şehrimizi yenileyecekleri seçeceğiz. Yerelde bizi temsil edecekleri hep birlikte seçeceğiz, mahalli idareler seçiminde işte sizlere de bizlere de bir fırsat; gelin, bu memlekete ben hizmet edebilirim diyenler öne çıkın. Ben idare edebilir, bu yükü omuzlayabilirim diyenler lütfen inisiyatif alın aday olun. 15 Aralık’a kadar aday adaylığı başvurularını alıyoruz. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkese sesleniyorum kendinize güvenin ancak bu şekilde geleceğimizi inşa edebiliriz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.