“Sıradan bir belediye başkanı olmak istemiyorum”

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için AK Parti’den Gercüş Belediye Başkan aday adayı olan inşaat mühendisi Adnan Ekmen, basın mensuplarıyla tanışma toplantısı gerçekleştirip bilgilendirmelerde bulundu.

“Sıradan bir belediye başkanı olmak istemiyorum”
Yayınlama: 23.11.2023 14:27:49
299
A+
A-

“BELEDİYECİLİK SADECE ÇÖP TOPLAMAK DEĞİL”

Yaklaşık 23 yıldır inşaat mühendisi olarak hem özel sektörde hem de kendi işini yaptığını belirten Ekmen, “Yaklaşık 10 yıl Batman’da Ferhat Nasıroğlu ile beraber çalışma imkanım oldu. Batman’ın belki de en büyük yatırımlarından olan Batman Barajı sağ ve sol sahil sulamaları projelerinde yöneticilik yaptım. Burada Ferhat bey ile çalışma fırsatım oldu. Ferhat beyin milletvekili olması bana göre Batman için büyük bir şans. Çünkü kendisiyle çalıştığım için onun çalışma azmini ve neler başarabileceğini çok iyi biliyorum. Eminim ki Batman’a çok büyük faydası olacak. Benim Gercüş belediye başkanlığı için aday adayı olmamda da en büyük motivasyon kaynağım açıkçası o idi. Belediye başkanı olarak göreve gelmek nasip olduğunda sıradan, alışılmış belediye başkanlarından  biri olmak istemiyorum. Eğer kısmet okur da belediye başkanlığı nasip olursa, biz sadece sıradan belediyecilik yapmayacağız. Belediyeciliği sadece çöp toplamak, su-kanalizasyon işinden ibaret olarak görmüyorum. Orada farklı işler üretmek, farklı projelere imza atmak, değer katmak istiyorum” dedi.

“İLÇEDE ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARI ÇOK AZ”

Gercüş’ün nüfus yoğunluğu açısından Batman’ın ikinci büyük ilçesi olduğunu kaydeden Ekmen, “Her ne kadar Gercüş’te okuma-yazma oranı nüfusa oranla Batman’ın en yüksek ilçesi olsa da, çok gelişememiş ve bilhassa özel sektör yatırımlarının çok fazla olmadığı bir ilçe konumundadır. Kamu yatırımları var ama özel sektör yatırımlarının hemen hemen hiç yapılmadığı bir ilçedir. Oysa aslına bakarsanız, Gercüş potansiyeli olan bir ilçe. Gercüş’ün en önemli katma değer ürünlerinden biri üzümüdür. Ayrıca şalgamıyla da meşhurdur. Bunlarla ilgili olarak özel sektörlerle birileri ilgilenirse, yatırımların ilçeye kazandırılması noktasında çok da zorlanmayacaklarını düşünüyorum” dedi.

Advert

“GERCÜŞ’TE İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIMLAR YOK”

Gercüş’te okuma-yazma oranının çok yüksek olmasına rağmen gençlere orada istihdam, iş imkanı sağlayacak yatırımların olmadığını kaydeden Ekmen, “Gercüş’e istihdam alanları sağlamak için büyük bir çaba içerisinde olacağım. Bununla ilgili olarak da şimdiden çalışmalarımız var. Aslında planladığımız yatırımlar için çok büyük paralara gerek yok. Çok ufak finansmanlarla çok büyük yatırımlar sağlanabilir. Çünkü Gercüş bu konuda potansiyeli yüksek olan bir ilçemiz. En basiti, meşhur üzümü var, seracılığa da çok uygun bir bölge. Dolayısıyla kafamda birçok proje var. Allah’ın izniyle halkın teveccühüyle göreve gelirsek, tüm projelerimi hayata geçirmeyi düşünüyorum. İnşallah da olacak. Belediye asli görevlerini zaten yapacak ama ben onlarla yetinmeyeceğim” diye konuştu.

“ÇOK KATLI BİNALAR TARİHİ İLÇENİN DOKUSUNU BOZMUŞ”

Gercüş’te yükselen yeni ve yüksek binaların ilçenin tarihi ve kültürel dokusunu bozduğunu ifade eden Ekmen, “Bana göre o yüksek binalar ilçede çok çirkin bir yapılaşmaya neden olmuş ve çehresini de bozuyor.  Oysa eski kadim ve doğal görüntüsü korunabilseydi bence çok daha güzel olurdu. Ben çevre mühendisi olarak yatay mimariye önem veren biriyim. Çok katlı yapılaşmaya da çok sıcak bakmıyorum ve asla öyle bir yönelimim de olmaz. Mevcut imar planı ve kanunlar çerçevesinde bazı çalışmalar yapılabilir ama Gercüş’ün bu tür sağlıksız bir yapılaşmaya kesinlikle ihtiyacı yok. Gerçi genel olarak Gercüş çocukluğumdaki gibi yine aynı ve değişmemiş ama keşke çirkin yapılaşmadan dolayı görüntüsü de değişmeseydi. 7-8 katlı yüksek binalar bana göre estetik açıdan hiç güzel değil” dedi.

“SAĞLAM ALTYAPILAR İNŞA EDİLMELİ”

Batman’da yaşanan ve 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sel felaketiyle ilgili de üzüntülerini paylaşan Ekmen, “Maalesef sel ve deprem gibi felaketler oluyor ve netice de bunlar doğal afetler. Ama selden dolayı yaşamlarını kaybeden insanlarımız, maddi-manevi yıkıma uğrayan vatandaşlarımız, yaralı kardeşlerimiz var. Bu açıdan oldukça üzgün olduğumu ifade etmek isterim. Sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tabii özellikle altyapı ile ilgili olarak zamanında bir takım önlemler alınırsa, bazı olumsuzlukların önüne geçilebilir. Batman’da altyapı konusunda birçok yatırımlar oldu ama bana göre yeterli değil. Teknik açıdan doğru çalışmalar, doğru projeler yapılırsa bu tür yıkımların, tahribatların önüne geçilebilir. Zaten Batman’ın coğrafik olarak böyle bir sorunu var. Batman çanak gibidir. Mimarisi maalesef o çukurun içerisine sıkıştırılıp bırakıldı. Aslında Batman’da dağlık, zemini sağlam, sel riski olmayan yerleri var. Oralara imar çalışmaları yapılabilir. Ama maalesef şimdiye kadar ona yönenilmedi. Batman hep bu çanağın içine sıkışıp kaldı. En ufak bir sağnak yağışta sel olacağı belli. Bunların önlemini almak lazım. Geçmişte bazı önlemler alındı ama Batman gibi bir yer için yetersiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.