Talasemi hastalarına eş zamanlı seminer 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğu Pediatri Derneği ve Batman Talasemi Derneği işbirliğiyle ‘Anemi,Talasemi ve Orak Hücreli Anemi Hastalarına Yaklaşım ve Hastalık Yönetimi’ semineri düzenlendi.

Talasemi hastalarına eş zamanlı seminer 
Yayınlama: 14.11.2023 13:50:45
116
A+
A-

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji bölümü hocaları, İstanbul Medical Park Bahçelievler Hastanesi kemik iliği nakli hocası, Dicle Üniversitesi hastanesi çocuk hematoloji bölümü hocaları, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Çocuk – Erişkin Hematoloji bölümü  hocaları ve Batman’da takip ve tedavi edilen talasemi hasta ve ailelerinin katılımı ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin en kapsamlı semineri gerçekleşti. Gün boyu süren ve iki ayrı toplantı salonunda eş zamanlı yapılan seminere 70 doktor ve 200‘ün üzerinde talasemi hasta ve ailesi katılım sağladı

“SEMİNERDE SIKINTILAR DİLE GETİRİLDİ”

Seminerle ilgili bilgilendirmede bulunan Batman Talasemililer Yardımlaşma Derneği Başkanı Veysi Eskin, “Seminer, hekimlerimize hastalık ile ilgili güncel bilgiler, talasemi Hastalarının tedavilerinde güncel bilgiler ve kemik iliği naklinin yapılarak hastalığın seyrini takip etmek amacıyla verildi. Hekimlerimiz ve katılımcılarımız öğle yemeğinde birlikte vakit geçirerek yaşamış oldukları sıkıntıları dile getirdiler. Seminer sonunda böyle bir programın Batman’da gerçekleşmesi hekimler ve hastalar için çok önemli olmuştur” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.