“Yüksek vergi telefon satışlarını durdurdu”

Batman’da iletişim sektöründe hizmet sunan birçok esnaf, telefon fiyatlarındaki büyük yükselişten dolayı, cep telefonu satamaz duruma geldiklerini belirtti. 

“Yüksek vergi telefon satışlarını durdurdu”
Yayınlama: 06.11.2023 13:21:37
796
A+
A-

Yüksek fiyatlardan dolayı hem kendilerinin hem de müşterilerin memnun olmadığını kaydeden Kılıç Mobile firması sahibi Burak Kılıç, “İletişim sektörünün önüne geçiliyor. Çünkü cep telefonlarına getirilen yüksek vergiler, yüksek fiyatlardan dolayı vatandaşların marka telefon alacak ekonomik gücü kalmadı. Bu durum iletişim sektörüne büyük darbe indirdi. Mesela yurtdışında Irak’ta bir cep telefonu cihazı 40 bin TL ise bu araya geldiğinde 60 bin TL oluyor. Dolayısıyla cihaz üzerine 20 bin TL vergi bindirilince, bu sefer de alım gücü azalıyor ve haliyle işimizin düşmesine neden oluyor.

“HER MARKAYI SATAMAZ HALE GELDİK”

Cep telefonları fiyatlarındaki yüksek rakamlardan dolayı vatandaşların yeni telefon almak yerine, tamir ettirmeye yöneldiğini kaydeden genç iletişimci Burak Kılıç, “Ülkemizde zaten her alanda pahalılık var, işsizlik had safhada. Keza bizim sektörde de cihaz fiyatlarının bu denli yükselmesi, bizi çok mağdur etti. Eskiden birçok marka cep telefonu satarken, şimdilerde bunu bir-iki markaya düşürmek suretiyle satış hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar yüksek meblağlar tutan marka cep telefonu cihazlarını alamaz duruma geldiğinden dolayı, sahip oldukları cihazlarıyla yetinmeye devam ediyorlar” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.