Ziyaretçi sayısında rekor

Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kütüphanesi konumunda olan Şehit Şenay Aybüke Halk Kütüphanesi 2023 yılının ilk 10 ayında rekor ziyaretçi sayısına ulaştı. 2022 Yılında 1 milyon 571 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanede bu yılın ilk 10 ayında bu sayıya ulaşıldı.

Ziyaretçi sayısında rekor
Yayınlama: 14.11.2023 17:06:32
168
A+
A-

25 BİN KİTAP ÖDÜNÇ VERİLDİ

Yılsonu itibariyle bu seneki ziyaretçi sayısının geçen seneki rakamları geçeceğini kaydeden yetkililer, kütüphane ziyaretçilerinin genel olarak üniversiteye çalışmak amacıyla gelen öğrencilerden oluştuğu belirtildi. Kütüphane hizmetlerinin sadece kitap hizmetiyle sınırlı olmadığını, çeşitli kurslar, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de rutin bir şekilde de devam ettiğini kaydeden yetkililer, 2023’te 10 aylık süre içerisinde yaklaşık 25 bin kitabın ödünç olarak verildiği bilgisi paylaşıldı.

“KÜTÜPHANEYE ÜYE OLUN”

Batman halkını kütüphaneye üye olmaları çağrısında bulunan kütüphane yetkilileri, “Amacımız Batman halkının, hemşerilerimizin kütüphaneye üye olmaları ve kitap okumalarıdır. Bu nedenle de herkesi kütüphanemize davet ediyoruz. Zaten temennimiz okuma oranının artması ve kütüphanenin etkin kullanılmasıdır. Ziyaretçilerimiz kütüphaneyi bir etüt merkezi, bir ders çalışma, üniversite sınavlarına hazırlanma yönünde kullanıyorlar” diye konuştu.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.